Για τη… δόση του τα έκανε όλα και ζήτησε μία ευκαιρία

Ο 45ΧΡΟΝΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΣ ΚΟΚΑΪΝΗΣ

316

Ο άνθρωπος που κατά την Αστυνομία αποτελούσε τον μεγαλύτερο έμπορο κοκαΐνης σε επίπεδο Κρήτης με εισαγωγές από την Ολλανδία για μία ακόμα φορά εμφανίστηκε  ενώπιον της Δικαιοσύνης ως «βαποράκι» του εαυτού του που επέτρεπε να κατευθύνεται από έναν Αλβανό για να εξασφαλίσει τη… δόση του.

Ο 45χρονος Κρητικός ζήτησε μία ευκαιρία από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, ζητώντας παράλληλα συγνώμη που κατέστρεψε την οικογένειά του, επιμένοντας ότι η 40χρονη σύζυγος και συγκατηγορούμενή του δεν γνώριζε τίποτα για τις δραστηριότητές του.  Και εκείνη όμως εμφανίστηκε συντετριμμένη, υποστηρίζοντας ότι ο εγκλεισμός της στην φυλακή την έχει διαλύσει ψυχικά και σωματικά.

Ανέφερε ότι έχει κατάθλιψη και μάλιστα της έχουν πέσει τα μαλλιά από τη στεναχώρια. Με τον 45χρονο, είπε, έχουν χωρίσει οριστικά, δεν είχε καμία σχέση με την διακίνηση.

Να σημειωθεί ότι στη φυλακή είχε οδηγηθεί και ο 15χρονος γιος της οικογένειας, τον οποίο φέρονται να χρησιμοποιούσαν στις παράνομες συναλλαγές τους, ο οποίος τελικά αθωώθηκε από το αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Πρωτόδικα είχαν κριθεί και οι δύο ομόφωνα ένοχοι σύμφωνα με το  κατηγορητήριο. Στον 45χρονο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και χρηματική ποινή, ύψους 50.000 ευρώ.

Στο εδώλιο και η 40χρονη σύζυγος 

Στη 40χρονη, μητέρα  παιδιών, το δικαστήριο σχεδόν με… βαριά καρδιά αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου, το οποίο και «έσπασε» τα ισόβια.

Της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 18 ετών.  Μάλιστα η πρόεδρος, θέλοντας να αιτιολογήσει την αναγνώριση του ελαφρυντικού, ανέφερε ότι το δικαστήριο στην περίπτωση της μητέρας επέδειξε μεγάλη επιείκεια καθώς κατά την κρίση του «δεν ήταν απλά συνεργός, αλλά συναυτουργός».

Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου αναμένεται στις 30 Σεπτεμβρίου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει