Χάλκινος ο ΟΦΗ στην Ταϊλάνδη

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΠΑΣΚΕΤ  - 15 ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΔΚΑΚ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΑΖ ΤΗΣ ΟΔΚΕ

137

Σπουδαία επιτυχία του ΟΦΗ που νίκησε στον μικρό τελικό του διεθνούς τουρνουά μπάσκετ της Ταϊλάνδης, την Καλέχ από το Ιραν με 59-49 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Έτσι εκτός απο τη δόξα της επιτυχίας ο ΟΦΗ θα επιστρέψει στα πάτρια εδάφη και με το χρηματικό έπαθλο του χάλκινου μεταλλίου.

Ο ΟΦΗ ήταν ο θριαμβευτής στον μικρό τελικό απέναντι στην ομάδα που πριν λίγες ημέρες είχε ηττηθεί με 80-72, την Kalleh από το Ιράν. Η κρητική ομάδα πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση στο “Si Saket Basketball World Invitation” .

Τώρα τους περιμένει ο Πρωτέας Βούλας την Παρασκευή στις 5 μμ για το Κύπελλο Ελλάδος (Μαυρέλης-Κιουλαφας-Γεράνιος)

10λεπτα: 16-15, 26-20, 36-38, 49-59

ΟΦΗ (Ραλλης): Λιανός 14 (2), Μποχωρίδης 5 (1), Κριθινάκης 12 (4), Τσερκιτζόγλου 3 (1), Καραθωμάς, Αγαπιαδης 3, Τασιούδης 6, Πάλλης 4, Καραδολάμης 5, Μπουμπάρης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαμουλάκης έστειλε στην ομάδα μπάσκετ συγχαρητήρια επιστολή. Μεταξύ αλλων αναφέρει:

«Στην πρώτη τους συμμετοχή σε διεθνή οργάνωση και μάλιστα ως η μόνη Ευρωπαϊκή ομάδα, κατάφεραν να διακριθούν, να μας κάνουν όλους υπερήφανους και να αποδείξουν ότι το Κρητικό μπάσκετ έχει δυνατότητες διάκρισης και σε διεθνές επίπεδο.

Αξίζει όλοι να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες που καταβάλλονται, να δώσουμε κίνητρα στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ και να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο την ανάπτυξη του αθλήματος στον τόπο μας”.

Ο Ιπποκράτης δε θα συμμετάσχει τελικά στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η ομάδα από την Κω ανακοίνωσε πως λόγω οικονομικών δυσκολιών αποσύρεται από το πρωτάθλημα. Η νησιώτες προσπάθησαν να βρουν τους οικονομικούς πόρους για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κατηγορίας αλλά δεν τα κατάφεραν.

Τη θέση τους κανονικά θα πάρει ο Φίλιππος Βέροιας που είναι πρώτη επιλαχούσα ομάδα, ωστόσο η ΕΟΚ θα αποφασίσει αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει με την ομάδα της Βέροιας μέσα ή με 15 ομάδες τελικά.

Στα προστάζ 15 διαιτητές

Στο 37ο επιμορφωτικό σεμινάριο διαιτησίας μπάσκετ που διοργανώνει η ΟΔΚΕ σε συνεργασία με την ΕΟΚ στη Θεσσαλονίκη, από σήμερα έως 23 Σεπτεμβρίου (2 τριήμερα) θα πάρουν μέρος 15 Κρήτες αξιολογημένοι διαιτητές. Αναλυτικά:

Α1 Κατηγορία : Κατραχούρας Γιώργος,  Μαλαμάς Ιωάννης, Χαλαμπαλάκης Μηνάς.

Α2 Κατηγορία: Καρανικόλα Αλεξάνδρα, Κώτσου Ευαγγελία, Χριστινάκης Νώντας.

Β’ κατηγορία: Καρανικόλα Ελένη, Κατσαπρακάκης Χρήστος, Ξυλάς Δημήτρης, Σκανδαλάκης Νίκος, Χατζημάρκος Δημήτρης.

Γ’ κατηγορία: Βαλούρδος Μιχάλης, Πετράκης Γιώργος, Τσίγκου Μαρία, Τσικριτσάκη Βασιλική.

“Το πρόγραμμα κάθε γκρουπ περιλαμβάνει επιμόρφωση σε θέματα διαιτησίας (κανονισμούς, μηχανική διαιτησίας κ.λ.π.) και ψυχολογίας, γραπτές εξετάσεις καθώς και τεστ φυσικής κατάστασης. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους”, αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΔΚΑΚ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει