ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ: Ερώτηση Βαρδάκη για τα δημόσια κτήρια

142

Την παραχώρηση, την αξιοποίηση και συντήρηση των δημοσίων κτηρίων του Ηρακλείου θέτει επί τάπητος ο Σωκράτης Βαρδάκης στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στο κείμενο της ερώτησής του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ηρακλείου υπάρχουν δημόσια κτήρια τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια και παραμένουν αναξιοποίητα με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί μεγάλες φθορές, αποτελώντας ταυτόχρονα δημόσιο κίνδυνο για τους πολίτες.

Ο Δήμος Ηρακλείου έχει αναζητήσει τρόπους για να παραχωρηθούν για αξιοποίηση και χρήση των υπηρεσιών του. Ανάμεσα στα κτήρια που έχουν ζητηθεί προς παραχώρηση και αξιοποίηση είναι το κτήριο του πρώην Αστυνομικού τμήματος στην πλατεία Καλλεργών (Λιοντάρια), το κτήριο που στεγαζόταν η Τροχαία στην οδό Ταγματάρχου Τζουλάκη και το παλιό Ειρηνοδικείο Ηρακλείου στη λεωφόρο Δικαιοσύνης.

Εκτός από την αξιοποίηση των κτηρίων προς όφελος της κοινωνίας του Ηρακλείου, η αποκατάστασή τους θα σηματοδοτήσει και την ιστορική ανάδειξή τους, καθώς ειδικά το κτήριο του πρώην Ειρηνοδικείου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, ο κ. Βαρδάκης είχε καταθέσει μάλιστα σχετικό φάκελο προς την ΕΤΑΔ. Επιπλέον η χρηματοδότηση του Δήμου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) προβλέπει την κάλυψη δαπανών για εκτέλεση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, συνεπώς η συντήρησή τους δεν θα επιβαρύνει περαιτέρω τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Ο κ. Βαρδάκης καλεί τον αρμόδιο υπουργό να επανεξετάσει το αίτημα του Δήμου Ηρακλείου για παραχώρηση προς αξιοποίηση και χρήση εγκαταλελειμμένων δημόσιων κτηρίων που βρίσκονται στην πόλη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει