Ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του

195

Παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή την πορεία της κυβέρνησης της ΝΔ και του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ικανοποίησή μου.

Μέχρι στιγμής, όλα τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με τάξη και σύνεση, με θάρρος και αποφασιστικότητα και με μια ωριμότητα θαυμαστή και αξιοπρόσεκτη. Ο δε Κυριάκος εμφανίζεται, παρά την ηλικία του, ως ένας ηυπερώριμος πολιτικός που ξέρει να περπατά, να παλεύει και να κερδίζει στον πολιτικό στίβο.

Μακάρι να αναδειχτεί σ’ ένα νέο Ελευθέριο Βενιζέλο. Του το ευχόμαστε, γιατί η Ελλάδα χρειάζεται σ’ αυτούς τους κρίσιμους καιρούς έναν πολιτικό ίσου ή μεγαλύτερου αναστήματος του “φίλου”. Ταγίπ Ερτογάν, ο οποίος, ας μη γελιόμαστε, είναι ένας μεγάλος για την Τουρκία πολιτικός.

Κάποιος αρθρογράφος της εφημερίδας του Ηρακλείου “Πατρίς” κρίνει τον Κυριάκο και τον χαρακτηρίζει σοβαρό και σεμνό, δραστήριο και ικανό, αεικίνητο, συνεπή και αξιοπρεπή. Εγώ θα πρόσθετα σ’ αυτά και το εξής: Ο άνθρωπος αυτός, ο Κυριάκος, δε φαίνεται να έχει σχέση με την πολιτική ψευτιά και τη δημαγωγία, είναι ευθύς και ειλικρινής και τα λόγια του έχσουν, μέχρι στιγμής βάρος και κύρος.

Όμως,  είμαστε στην αρχή. Θα ήταν ευχής  έργο να πούμε τα ίδια και στο τέλος της τετραετίας, γιατί “Τον κολυμπητή μην το χαίρεσαι, όταν μπαίνει στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, αλλά όταν βγαίνει” ή “Ο Καλός καραβοκύρης στη φουρτούνα φαίνεται”, λέει ο λαός, ο δε μέγας νομοθέτης Σόλων είπε στον υπερόπτη Κροίσο το πάντα επίκαιρο και ανεπανάληπτο “Μηδένα προ του τέλους μακάριζε!”. Θα θέλαμε, λοιπόν, να τον μακαρίζουμε στο τέλος της τετραετίας.

Κυριάκο, πρόσεξε να ιεραρχείς σωστά τα προβλήματα της χώρας. Δεν επείγουν μόνο τα οικονομικά, αν και πάντα ισχύει το “Δει δη χρημάτων και άνευ τοτύτων ουδέν εστί γένεσθαι των δεόντων”. Επείγει και η άμυνα, θα ‘λεγα μάλιστα πως προηγείται, γιατί καλλιά να θέσω νηστικός, παρά να θέσω σκλάβος!

Μην επηρεαάζεσαι από τις σκληρές κριτικές, Κυριάκο!

Κάνε το χρέος σου όπως εσύ πιστεύεις, αρκεί η  πολιτική σου και οι αποφάσεις σου να υπηρετούν το συμφέρον του λαού και της πατρίδας σου, γιατί ως κυβερνήτης της δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ την αιώνια και μοναδική παραγγελιά των προγόνων σου: “Μητρός τε και πατρός τε και των άλλων προγόνων, απάντων τιμιώτερον εστίν  η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον…”.

Εύχομαι να σε συνοδεύει πάντα η λογική, το θάρρος και η αποφασιστικότητα και να έχεις ως στηρίγματά σου το Θεό, από τη μια, και την αγάη και εμπιστοσύνη του λαού, από τη άλλη.

*Ο Μανώλης Ροδιτάκης είναι τ. εκπαιδευτικός και ειδικός πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, πτυχιούχος  Πολιτικών Επιστημών

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει