Το Αρχαιολογικό Μουσείο ακολουθεί τα «Ίχνη των κωνικών κυπέλλων»

ΣΕΙΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟ Α.Μ.Η.

560

Μία διαδραστική έκθεση για την κεραμική τεχνολογία που οργανώθηκε από τα μέλη του ερευνητικού προγράμματος “Tracing the Potter’s Wheel” του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Τίτλος της έκθεσης είναι «Στα ίχνη των κωνικών κυπέλλων. Καινοτόμες πρακτικές στο παρελθόν και το παρόν».

Τα εγκαίνια θα γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα διαλέξεων (στον όροφο του Μουσείου).

Το Αρχαιολογικό Μουσείο ακολουθεί τα «Ίχνη των κωνικών κυπέλλων»Η έκθεση εστιάζει στην εποπτική διερεύνηση των κωνικών κυπέλλων με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών. Τα σύγχρονα μέσα που διαθέτουμε για τη μελέτη των αγγείων μάς επιτρέπουν να κατανοήσουμε πληρέστερα  τις καινοτόμες πρακτικές των Μινωιτών και γενικότερα των κοινοτήτων του προϊστορικού Αιγαίου.

Η έκθεση συνδιαλέγεται με την περιοδική αρχαιολογική έκθεση «Δαίδαλος.

Στα ίχνη του μυθικού τεχνίτη», καθώς προσεγγίζει θέματα κεραμικής τεχνολογίας.

Οι επισκέπτες καλούνται να παρατηρήσουν κωνικά κύπελλα με τρεις τρόπους, μέσω απτικής εμπειρίας, δισδιάστατης και τρισδιάστατης απεικόνισης, με έμφαση στη σύσταση του πηλού, τα χαρακτηριστικά της επιφάνειας και την τεχνολογία κατασκευής.

Ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο θα γίνουν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου (10.00 – 14.00 και 17.00 – 19.00) και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου (10.00 – 13.00). Διάρκεια έκθεσης: 18 – 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Είσοδος στην έκθεση με το εισιτήριο του Μουσείου.

 «Τέχνη Καθ’ Οδόν»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχει στις εκδηλώσεις του φετινού 4ου Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν», που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου από 20 έως 24 Σεπτεμβρίου, με πέντε απογευματινές ξεναγήσεις στην περιοδική αρχαιολογική έκθεση «Δαίδαλος. Στα ίχνη του μυθικού τεχνίτη»

Χώρος Έκθεσης: Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων (είσοδος από την οδό Μποφώρ). Ημερομηνίες και ώρες ξενάγησης:

20-24 Σεπτεμβρίου, 18.00-19.00.

Είσοδος ελεύθερη.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το Μουσείο συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) στις 27, 28, 29 Σεπτεμβρίου, με ειδικό θέμα για το 2019 «Τέχνες και Ψυχαγωγία – Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο».

Οργανώνει έκθεση της ομάδας εικαστικών ARS V που δραστηριοποιούνται και στον χώρο της Εκπαίδευσης. Ο τίτλος της, «Δαιδάλεια», καθώς και η θεματολογία της βρίσκονται σε άμεση συνάφεια με την περιοδική έκθεση του Μουσείου «Δαίδαλος. Στα ίχνη του μυθικού τεχνίτη» και εντάσσονται στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της περιοδικής έκθεσης. Η εικαστική έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και εγκαταστάσεις.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Θάνος Βιδάκης, Μαρία Γρηγοριάδη, Βίκυ Καμένου, Στέλλα Κουκουλάκη, Κώστας Παγωμένος.

Χώρος έκθεσης: Αίθουσα Πολυμεσικών Εφαρμογών (στο ισόγειο του Μουσείου). Εγκαίνια: Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις.19.00. Είσοδος ελεύθερη.

Διάρκεια έκθεσης: 27 Σεπτεμβρίου 2019 έως 10 Ιανουαρίου 2020. Ξεναγήσεις από τους εικαστικούς με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 28/9 και την Κυριακή 29/9 10:00- 14:00 και 17:00-19:00. Είσοδος στην έκθεση με το εισιτήριο του Μουσείου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Δαιδάλεια» θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις, όπως ξεναγήσεις, εργαστήρια κ.ά.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει