Πώς κατακτούνται οι ουρανοί;

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ - ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

354

Θυμάμαι όταν ο πρώτος αστροναύτης έφυγε από τη γη και ανέβηκε στο διάστημα, επιστρέφοντας είπε: Δεν είδα πουθενά τον Θεό. Μα πώς να τον δει; Πρώτα-πρώτα, ο Θεός δεν ανακαλύπτεται, αλλά αποκαλύπτεται στους πιστούς. Υστερα, όλα γύρω μας ομιλούν για τον Θεό.

Αλλωστε, ακόμα και ο πιστός άνθρωπος, ατενίζοντας τον ουρανό, δεν μπορεί με τα μάτια τα σωματικά να δει τον Θεό. Οι πραγματικοί χριστιανοί, μόνο με τα πνευματικά μάτια της πίστεως βλέπουν την ουράνια πατρίδα, κι αυτή ποθούν να κατακτήσουν.

Ξέρουν ότι σ’ αυτό τον κόσμο ζουν σαν οδοιπόροι και σαν ταξιδιώτες. Εμείς οι πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί, καλούμεθα να γίνουμε οδοιπόροι και ταξιδιώτες. Πρέπει αφού και ο Απόστολος Παύλος μάς λέει υπεύθυνα ότι εδώ στη γη δεν έχουμε πόλη (Εβρ. ιγ’ 13-14).

Γι αυτό πρέπει αδιάκοπα να ατενίζουμε προς την πραγματική πατρίδα μας, τον Ουρανό, και με τη βοήθεια της Μητέρας μας Εκκλησίας να κάνουμε το παν να την κερδίσουμε.

Η Εκκλησία, δια της μυστηριακής ζωής, θα μας βοηθήσει να νεκρωθεί μέσα μας ο κόσμος της αμαρτίας. Οποιος ποθεί και επιζητεί την αιώνια μακαριότητα και αγωνίζεται με επιμέλεια να την κατακτήσει, αυτός εδώ στη γη τα πάντα τα θεωρεί παροδικά και “σκύβαλα” (Φιλιπ. γ’8). Ο πιστός είναι πολύ προσεκτικός, μη τυχόν, επιδιώκοντας τα πρόσκαιρα, στερηθεί τα αιώνια.

Εμείς, οι άνθρωποι, είμαστε πλασμένοι για την αιώνια ζωή από τον Πλάστη μας και έχουμε κληθεί σ’ αυτή με τον θείο λόγο Του και το Άγιο Βάπτισμα που μας αναγέννησε. Γι’ αυτό ήρθε ο Χριστός στη γη για να μας καλέσει και να μας οδηγήσει στην αιώνια ζωή, δηλαδή στον Ουρανό. Ο χριστιανός λοιπόν, με τα μάτια της πίστεως πρέπει πάντα να ατενίζει προς την αιώνιοτητα. Μην αναβάλλουμε. Αύριο, ίσως είναι πολύ αργά.

Εμμ. Λιοδάκη, ιεροκήρυκος

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει