Η Βιάννος δεν ξεχνά, 76 χρόνια μετά από το Ολοκαύτωμα

176

Με επιμνημόσυνη δέηση-καταθέσεις στεφάνων, ομιλίες και σειρά εκδηλώσεων τιμάται η 76η επέτειος του Ολοκαυτώματος-της καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας, που οργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου, ο Δήμος Βιάννου,  και η Ένωση Θυμάτων, με την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και την Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάστηκαν χθες αναλυτικά οι τιμητικές εκδηλώσεις από τους Πρόεδρο  Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλο Μπαριτάκη, αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, δήμαρχο Βιάννου Μηνά Σταυρακάκη, πρόεδρο Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου Αριστομένη Συγγελάκη, συγγραματέα του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα Αριστομένη Συγγελάκη, τους ερμηνευτές Λάκη Χαλκιά, Ιωάννα Φόρτη, Ερωφίλη, τη συνθέτη Λίνα Ζάχαρη και τη Μαρίνα Μπουρδάρα, επιμελήτρια εκδηλώσεων.

Θα πραγματοποιηθούν δυο μουσικές εκδηλώσεις με τίτλο «Τραγουδάμε για την Βιάννο-Μνήμη και Δικαιοσύνη», απόψε στο Πανδημοτικό Ηρώον Βιάννου και την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει