Άνω-κάτω το κέντρο με τα έργα στην 1821

539

Νέα ζητήματα αναμένεται να φέρει το κλείσιμο από μεθαύριο Δευτέρα τμημάτων της 1821 από τη συμβολή της με την οδό Δικαιοσύνης.

Οι νέες ρυθμίσεις πραγματοποιούνται εξαιτίας της έναρξης υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ, με βάση την απόφαση 221 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο  αποκλεισμός τμημάτων στην 1821 αναμένεται να φέρει νέα αναστάτωση και κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πόλης, ωστόσο κρίνεται αναγκαίος προκειμένου να προχωρήσουν σημαντικά έργα. Μόνο όμως αφού εφαρμοστούν τα μέτρα θα είναι εφικτό να διαπιστώσει η δημοτική Αρχή το μέγεθος των προβλημάτων, αφού ουσιαστικά η 1821 είναι μία από τις ελάχιστες αρτηρίες πλέον εντός του αστικού ιστού, από την οποία εκτονώνεται σημαντικός όγκος κίνησης εντός των τειχών.

Σε πρώτη φάση αναμένεται να αποκλειστούν τμήματα των οδών Έβανς από τη συμβολή με την Χατζημιχάλη Γιάνναρη και βόρεια, καθώς και τμήματα της Δικαιοσύνης από τη συμβολή με οδό Έβανς και προς τα δυτικά καθώς και στη 1821, από τη συμβολή με τη Δικαιοσύνης έως τη συμβολή με την οδό Μονής Οδηγητρίας.

Αυτές οι ρυθμίσεις δημιουργούν θέματα σε σχέση με τις κινήσεις των οχημάτων, οι οποίες όπως και ρυθμίζονται με βάση το νέο σχεδιασμό, που αναμένεται να κριθεί για την αποτελεσματικότητα του μεθαύριο. Τα οχήματα που κινούνται στις οδούς Ζωγράφου και Χατζημιχάλη Γιάνναρη θα οδηγούνται υποχρεωτικά στην οδό Σμύρνης χωρίς κάποια μετατροπή της υπάρχουσας φοράς της κυκλοφορίας.

Η εξυπηρέτηση του ανοικτού χώρου στάθμευσης στην οδό Μονής Οδηγητρίας θα γίνεται με είσοδο από την οδό Αγίου Μηνά μέσω της οδού Κατεχάκη και έξοδο από την οδό Μονής Οδηγητρίας και οδό Καζάνη.

Η εξυπηρέτηση του κλειστού χώρου στάθμευσης στην οδό Θησέως θα γίνεται με είσοδο από την οδό Αγίου Μηνά μέσω των οδών Κατεχάκη και Καρτερού και έξοδο μέσω της οδού 1821.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οδηγοί και πεζοί θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή από Δευτέρα, αλλά και να εξοικειωθούν με τις νέες ρυθμίσεις, που τονίζεται ότι δεν αφορούν καν στην ανάπλαση της 1821, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων μετατίθεται για την επόμενη χρόνια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει