“Προδιαγεγραμμένη εξέλιξη η απομάκρυνση του ENISA”

232

Σε πιέσεις που ασκήθηκαν, από διάφορες πλευρές, αποδίδει ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, την έγκριση, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της συμφωνίας για μεταφορά της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών (ENISΑ) από το Ηράκλειο στην Αθήνα.

«Για πάρα πολλά χρόνια ο στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν να φύγει ο ENISA  από το Ηράκλειο και από την Κρήτη. Παρά τις προσπάθειες όλων των ευρωβουλευτών και βουλευτών της Κρήτης και ειδικά του Ηρακλείου, αυτή ήταν μια προδιαγραμμένη εξέλιξη.

Υπήρχαν πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν ήθελαν να είναι στην Κρήτη», ανέφερε χθες ο κ. Αρναουτάκης.

Είπε, ακόμα, πως θα γνωρίζουμε ποια είναι η στελέχωσή του στην Αθήνα και η εξέλιξη αυτή αποτελεί πλήγμα και για την χώρα και σημαντική απώλεια για το νησί μας.

«Θεωρώ ότι αρκετοί υπάλληλοι δεν ήθελαν να είναι στην Κρήτη, γιατί δεν υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις, διότι έπρεπε να υπάρχει απευθείας σύνδεση του Ηρακλείου με τις Βρυξέλλες, δεν υπήρχαν αρκετά παιδιά για να μπορεί να γίνει ένα καινούργιο Ευρωπαϊκό Σχολείο.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι κι άλλες χώρες πιέζουν για να φύγει ο ENISA

από την Ελλάδα. Γιατί είναι ένας Οργανισμός Ασφάλειας Δικτύων που τον θέλουν πάρα πολλές χώρες. Μακάρι να μείνει στην Ελλάδα και να μην φύγει από τη χώρα», είπε.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει