Το αδιέξοδο λύνεται με… χωροχρόνο!

ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ • ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

256

Την έμπρακτη βοήθεια του Δήμου Ηρακλείου προκειμένου να βγουν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει λόγω “πολιτικής” της διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, της έλλειψης μέτρου κάποιων συλλόγων και της μη δίκαιης, όπως τονίζουν, κατανομής ωρών στο κολυμβητήριο του Παγκρητίου περιμένουν τα 8 κολυμβητικά σωματεία της πόλης που έχουν έδρα το “Λίντο”.

Μία βοήθεια που προτίθεται να προσφέρει ο Δήμος, όπως τονίστηκε στη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου κ. Λαμπρινού, του αντιδημάρχου κ. Βαρδαβά (είναι πρόεδρος στην ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ του Δήμου που διαχειρίζεται το Παγκρήτιο Στάδιο) στελεχών του Παγκρητίου και σχεδόν όλων των κολυμβητικών συλλόγων της πόλης.

“Πρέπει να συμβιώσουν όλα τα σωματεία στο Παγκρήτιο και πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Πάντως, τα πολλά σωματεία δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη κλειστής πισίνας και εμείς ως Δήμος ψάχνουμε χώρο για να κατασκευαστεί μια μεγάλη πισίνα” τόνισε στη σύσκεψη ο κ. Λαμπρινός.

Ο κ. Βαρδαβάς, αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στο πώς ξεκίνησε η χρήση της πισίνας και άκουσε τον κ. Ανδρουλάκη (πρόεδρο της ΠΕΚΥΚ-Ρ), τον κ. Καπελάκη (Μεγαλόνησος, ΑμεΑ) που ζητά περισσότερες ώρες στο Παγκρήτιο, την κα Μαρίνη (Ηράκλειο ‘91), τον κ. Δημόπουλο (ΕΓΟΗ), την κα Μηναδάκη (Δελφίνια), την κα Σούρδη (Τρίτωνας), τον κ. Μπαλαμούτη (Ωκεανός), τον κ. Πρωιμάκη (Ωρίωνας), τον κ. Ακουμιανάκη (Πρωταθλητές), του κ. Παπαγρηγορίου (Ωκεανός), τόνισε: “Το πρόβλημα δεν το δημιούργησε ο Δήμος και δεν μπορούμε να το λύσουμε.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε” και συνέχισε: “Δεν μπορούμε να συρρικνώσουμε αυτούς που ήδη είναι στο Παγκρήτιο αλλά να ανοίξουμε τις ώρες στο Παγκρήτιο για όλους.

Προτείνω να δοθούν και ώρες Σάββατο απόγευμα και Κυριακή αλλά και πρωινές”. Τα 8 σωματεία, όπως ζήτησαν, θέλουν να μην έχουν τα 3 σωματεία που ήδη είναι στο Παγκρήτιο την “μερίδα του λέοντος” στις ώρες, αλλά να δοθούν σωστές ώρες και σε αυτά, μια και από παλιά στηρίζουν, τα περισσότερα, την προσπάθεια του Δήμου στο Παγκρήτιο.

Στο τέλος συμφώνησαν ο Δήμος εκ νέου να τους προτείνει ώρες προς αξιοποίηση μια και έχει “κόψει” από συλλόγους αλλά και έχει επεκτείνει το ωράριο. Ωρες που θα μελετηθούν από τα σωματεία και ανάλογα θα απαντήσουν.

Αντ. Παπουτσάκης 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει