Αγιασμός, ευχολόγια και μεγάλα λόγια

185

Στους αγιασμούς σχολείων παρευρέθηκαν χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης και δήμαρχοι της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου που δήλωσαν παρόντες για τα θέματα που απασχολούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Περιφέρεια Κρήτης

Την στήριξη της Περιφέρειας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς της Κρήτης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην εκπαίδευση, στις υποδομές, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που συμμετείχε χθες σε σχολική εκδήλωση με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης το πρωί αντάλλαξε ευχές για υγεία, καλή σχολική χρονιά και πρόοδο, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στις Αρχάνες.

Αγιασμός: Στο Καπετανάκειο βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου
Στο Καπετανάκειο βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου

Δήμος Ηρακλείου

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο, το Καπετανάκειο, το Πειραματικό Λύκειο και το Γυμνάσιο του Αγίου Μύρωνα επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Παιδείας Νίκο Αγγελάκη και Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Το καινούργιο κτίριο του 1ου Λυκείου Ηρακλείου άνοιξε φέτος τις πύλες του σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και μετά από πολλά χρόνια οι λυόμενες αίθουσες αποτελούν παρελθόν. Όπως τόνισε ο δήμαρχος στις δηλώσεις του «είναι σημαντικό ότι τα παιδιά μπαίνουν επιτέλους στο νέο κτίριο και η πολυετής ταλαιπωρία τους λαμβάνει τέλος.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, στην πρόσοψη και στον αύλειο χώρο του συγκροτήματος και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν».

Με τους μικρούς μαθητές συνομίλησε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου

Δήμος Μαλεβιζίου

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, επισκέφθηκε από νωρίς το πρωί τους χώρους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου, του Γυμνασίου Τυλίσου «Ιωάννης Περδικάρης» και του Γενικού Λυκείου Γαζίου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Χαράλαμπο Κουτσογιάννη. Μαζί τους στο Γυμνάσιο Τυλίσου βρέθηκε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Μανώλης Καρτσωνάκης. Παρών στις σχολικές μονάδες του Γαζίου ήταν και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης με μέλη του Συμβουλίου.

«Κυνηγήστε τα όνειρά σας!» ήταν το μήνυμα του Μενέλαου Μποκέα προς τους μαθητές, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στις ανάγκες τους, προκειμένου να ενισχυθεί η εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο κ. Κοκολάκης έδωσε το «παρών» σε αγιασμούς σχολείων του Δήμου Γόρτυνας
Ο κ. Κοκολάκης έδωσε το «παρών» σε αγιασμούς σχολείων του Δήμου Γόρτυνας

Δήμος Γόρτυνας

Στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στο Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Βρύσης, στο 1ο και στο 2ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Βαρβάρας, παρευρέθηκε ο εκλεγμένος δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης. Παρόντες ήταν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Θοδωρής Σαβουιδάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιώργος Φωτάκης, Θανάσης Δεσδενάκης, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Μεγάλης Βρύσης και Αγίας Βαρβάρας, Ανδρέας Σεληνιωτάκης και Μανώλης Δρετάκης, αντίστοιχα, καθώς και εκλεγμένοι τοπικοί σύμβουλοι.

Ο δήμαρχος Μινώα βρέθηκε χθες σε αγιασμoύς σχολείων
Ο δήμαρχος Μινώα βρέθηκε χθες σε αγιασμoύς σχολείων

Δήμος Μινώα

Ευχές για μία καλή, δημιουργική και εποικοδομητική σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο απεύθυνε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης. Επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου, το Γυμνάσιο και Λύκειο Καστελλίου και το Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Θραψανού όπου συνομίλησε με καθηγητές αλλά και γονείς, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εκπαίδευση – όπως οι λιγοστές πιστώσεις από την Πολιτεία προς τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου – εκφράζοντας παράλληλα τη βούληση της Δημοτικής Αρχής, να στηρίξει την εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου.

 

Ο δήμαρχος Χερσονήσου βρέθηκε στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου - Λυκείου Γουβών
Ο δήμαρχος Χερσονήσου βρέθηκε στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Γουβών

Δήμος Χερσονήσου

Στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι βρέθηκαν σε σχολεία του Δήμου Χερσονήσου για να καλωσορίσουν τους μαθητές και να ευχηθούν για μια δημιουργική και παραγωγική χρονιά.

Στο πρώτο κουδούνι στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου – Λυκείου Γουβών ο δήμαρχος, κ. Γιάννης Σέγκος, ευχήθηκε σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, γι’ αυτή την ιδιαίτερα σημαντική πρώτη ημέρα του σχολείου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει