15 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ NOVARTIS: Ύποπτα διακίνησης μαύρου χρήματος

147

Δεκαπέντε μεγαλοστελέχη της Novartis σε Ελλάδα και εξωτερικό, την περίοδο 2008-12 καλεί ως υπόπτους για κακούργημα η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Στον απόηχο των καταγγελιών που διερευνώνται από τον Άρειο Πάγο για χειρισμούς στην υπόθεση και πολιτική στόχευση από εισαγγελείς και στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης, η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη συνεχίζει τις έρευνες για μη πολιτικά πρόσωπα.

Σε αυτό το πλαίσιο   η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, μαζί με τους επίκουρους συναδέλφους της, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, αποτιμώντας ένα μεγάλο μέρος της δικογραφίας εντόπισαν -σύμφωνα με πληροφορίες- ενδείξεις για τη διακίνηση μαύρου χρήματος, κατά τη χρονική περίοδο 2008-2012.

Για αυτό το αδίκημα λοιπόν έστειλαν κλήσεις υπόπτων σε 15 στελέχη  που προέρχονται τόσο από τη μητρική  εταιρεία, που έχει την έδρα της στη Βασιλεία της Ελβετίας, όσο και από στελέχη της ίδιας εταιρείας, εδώ στην Ελλάδα.

Το αδίκημα φέρεται δε να διαπράχθηκε με τη μέθοδο της δωροδοκίας γιατρών (χιλιάδων για την ακρίβεια), γεγονός που σημαίνει πως ουσιαστικά ανοίγει και ο κύκλος της έρευνας για τα πρόσωπα αυτά (τους γιατρούς). Πληροφορίες αναφέρουν πως ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ανοίξει και το σκέλος της υπόθεσης με κεντρικά πρόσωπα τους γιατρούς που φέρονται να εμπλέκονται σε δωροδοκίες

Οι 15 κληθέντες αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της Εισαγγελίας, τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να λάβουν προθεσμίες ώστε να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας, που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει