Στη Σητεία η τελετή λήξης του Έτους Ερωτόκριτου

108

Στη γενέτειρα του Βιτσέντζου Κορνάρου,τη Σητεία, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του Έτους «Ερωτόκριτου 2019».

Αυτό επιβεβαιώθηκε και επίσημα χθες, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με τον δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη.

«Θεωρούμε πως είναι δίκαιο εκτός τις εκδηλώσεις που έγιναν μέχρι τώρα, να τιμηθεί ο ποιητής στη γενέτειρά του με το κλείσιμο του Έτους «Ερωτόκριτου» στην πόλη μας, αίτημα που ο περιφερειάρχης έχει αποδεχθεί», επεσήμανε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο δήμαρχος Σητείας.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές του δημάρχου Σητείας με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστα Φασουλάκη για να εξειδικευθεί περαιτέρω η συνεργασία για την καταληκτήρια εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται παράλληλα πως όλες οι δράσεις του Έτους Ερωτόκριτου σηματοδοτούν τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Κρήτης για την ένταξη του Ερωτόκριτου στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.

Όλα τα θέματα που άπτονται της συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης και στο Δήμο Σητείας ήταν στην ατζέντα παράλληλα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες.

Από τον Δδήμαρχο τέθηκαν, τόσο το θέμα του ποταμού Παντέλη που υπέστη ζημιές από τις κακοκαιρίες του περασμένου Απριλίου όσο και άλλα έργα και παρεμβάσεις που απασχολούν την περιοχή και απαιτούν μικρές ή και μεγαλύτερες παρεμβάσεις τεχνικών έργων.

Ο περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε θετικά στην στήριξη των παρεμβάσεων και ενημέρωσε τον δήμαρχο για όλες τις δράσεις που έχουν γίνει και την προώθηση της μελέτης με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών και την οριστική διευθέτηση της κοίτης στον Παντέλη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει