Νέα σχολική χρονιά με όνειρα και ελπίδες

102

Ευχές για μία σχολική χρονιά γεμάτη όνειρα και χωρίς προβλήματα στέλνουν φορείς της Κρήτης.

«Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά για χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη. Μια χρονιά γεμάτη όνειρα και προσδοκίες για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας που συνεχίζει να μας κάνει περήφανους.

Ως Περιφέρεια Κρήτης ευχόμαστε καλή αρχή σε όλες τις μαθήτριες, τους μαθητές καλή δύναμη στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της Κρήτης», αναφέρει ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

O δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, κ.   Νίκο Αγγελάκη, θα παραστούν στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία, στις 09:45 το πρωί στο 8ο Δημοτικό Σχολείο (Οδός Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 8), στις 10:00 το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Ηρακλείου (Καπετανάκειο) , στις 10:30 το πρωί στο Πειραματικό Λύκειο (Περιοχή ΤΕΙ) και στις 11:00 στο Γυμνάσιο Αγίου Μύρωνα .

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Μανώλης, Καρτσωνάκης θα παρευρεθεί στους αγιασμούς του Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Τυλίσου στις 08:30 το πρωί, του Γυμνασίου Τυλίσου στις 09:00, του 8ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου επί της Ταξίαρχου Μαρκόπουλου 8 στις 09:45, και του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου επί της Γερουλάνου 32 στις 7:30 το απόγευμα.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια της δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Στέλα Μακρυγιαννάκη, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «κάθε Σεπτέμβριος σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης.

Η γνώση είναι δύναμη και η επένδυση στη γνώση είναι επένδυση στο μέλλον. Κοινός στόχος όλων μας είναι να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον ποιοτικό, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ακόμη μια φορά, έτσι ώστε από κοινού όλοι μαζί να συμβάλουμε στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η επιτυχία των προσπαθειών μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συναίνεση και τη στενή συνεργασία όλων μας.»

Δήμος Μινώα Πεδιάδος

Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Μανώλης Φραγκάκης θα παραστεί στην τελετή αγιασμού των εξής σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας του Δήμου, στις  09: 00 το πρωί στο Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου, στις 09.45  στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καστελλίου και στις 10.30 στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο  και Γυμνάσιο Θραψανού.

Παράλληλα, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κ. Αραβιάκης, Ο. Δραμουντάνη, Μ. Σαμωνάκης και Μ. Σμυρνάκης θα εκπροσωπήσουν τη δημοτική αρχή στις τελετές αγιασμού  των εξής σχολικών μονάδων, ο Κ. Αραβιάκης σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Καστελλίου  στις 09.00, Ο. Δραμουντάνη στο 1ο Νηπιαγωγείο Αρκαλοχωρίου στις 09.15,  στο 2ο Νηπιαγωγείο Αρκαλοχωρίου  στις 10.00  και Λύκειο Αρκαλοχωρίου στις 10.30, Μ. Σαμωνάκης στο EΠΑΛ Αρκαλοχωρίου  στις 09.30, και Μ. Σμυρνάκης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου στις 08.30, στο 3ο Νηπιαγωγείο Αρκαλοχωρίου  στις 09.00  και 2ο Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου στις  09.30.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει