Διάσχιση φαραγγιού Κουρταλιώτη και παραλίας Πρέβελης

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

276

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, εκδρομική εξόρμηση με λεωφορείο, στην περιοχή της Πρέβελης.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει δυο ξεχωριστές δράσεις, διαφορετικού βαθμού δυσκολίας,  διάσχιση του Κουρταλιώτικου φαραγγιού (απαιτητική πεζοπορία, διάρκειας 5-6 ωρών, μέσα στο ποτάμι) και  μπάνιο στην εξωτική παραλία της Πρέβελης και εύκολη προαιρετική πεζοπορία στο παραποτάμιο φοινικόδασος.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Αναχώρηση λεωφορείου στις 7.30 από τον Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/MΒασιλόπουλος)   άφιξη μέχρι τις 10:00 στην αφετηρία.

Όσους δεν διασχίσουν το φαράγγι, το λεωφορείο θα τους μεταφέρει στον χώρο στάθμευσης της Πρέβελης,  από όπου μπορούν να κατεβούν τα σκαλιά που οδηγούν στην παραλία, για μπάνιο. Μπορούν να περπατήσουν στην εκβολή του Κουρταλιώτη ποταμού, στις κατάφυτες από φοίνικες όχθες ή μέσα στο ποτάμι.

Ακόμη μπορούν να απολαύσουν δροσερές βουτιές στα αλμυρά νερά του Λιβυκού ή στα γλυκά νερά της λιμνούλας που σχηματίζεται στο δέλτα του ποταμού, σε ένα τοπίο που μοιάζει με αφρικανική ζούγκλα! ΄Η να εξερευνήσουν το μεγαλύτερο παραποτάμιο φοινικόδασος της Κρήτης ταξιδεύοντας με θαλάσσιο ποδήλατο μέσα στο ποτάμι!

Η ομάδα που θα διασχίσει το φαράγγι, θα επισκεφτεί πρώτα τις πηγές του Κουρταλιώτη κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και μετά από παρακείμενο μονοπάτι θα κατεβούμε στην κοίτη του ποταμού. Λίγο πριν την τοξωτή γέφυρα βγαίνουμε από τον ποταμό και περπατάμε στον δρόμο.

Σταματάμε στη γέφυρα όπου υπάρχει ταβέρνα για ένα γρήγορο σνακ, για να ξεδιψάσουμε και να ξεκουραστούμε. Συνεχίζουμε από παρακείμενο χωματόδρομο μέχρι το σημείο όπου ο ποταμός γίνεται εύκολα προσπελάσιμος και μετά από σύντομη πεζοπορία φθάνουμε στην παραλία, όπου συναντούμε και την υπόλοιπη ομάδα.

Χαλαρώνουμε μέχρι νωρίς το απόγευμα στη μαγευτική παραλία της Πρέβελης και ανεβαίνουμε από τα σκαλοπάτια προς τον χώρο στάθμευσης για επιβίβαση στο λεωφορείο.

Αναχώρηση για Άγιο Νικόλαο στις 17:00-18:00 και άφιξη στην πόλη περίπου στις 20:00.

Τιμή Εισιτηρίου λεωφορείου: 15 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής  μέχρι την Παρασκευή το βράδυ 13 Σεπτεμβρίου.

Αρχηγός, πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής: Παναγιώτης Ευδαίμων (τηλ 6979687576, ώρες 12.00-14.00 / 16.00-20.00).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει