ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

419

Και στον ΟΑΚ τι θα γίνει;

Πολύ σύντομα μαθαίνω ότι θα οριστούν τα νέα πρόσωπα στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης: για τον οποίο η κυβέρνηση επιθυμεί αναβάθμιση. Τα πρόσωπα που παίζουν για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου λίγο πολύ σας τα έχω… πει: για Παπαδογιάννη, Κοπάση και ένα δυο ακόμη που προωθούνται στο γραφείο του Καραμανλή. Λόγο θα έχει φυσικά και ο Κεφαλογιάννης, αν και είναι προφανές ότι πρώτα θα ρωτήσουν τον Μητσοτάκη τον ίδιο. Θα ορίσουν και τα έξι πρόσωπα, ενώ τα 4 προέρχονται από Περιφέρεια και Δήμους. Αυτό που παραμένει σαν ερώτημα είναι εάν θα επαναφέρουν την τάξη στο ζήτημα του προέδρου όπου θυμίζω ότι ήταν ο Κουνενάκης, ενώ… θα οριζόταν ο εκάστοτε συντονιστής της Αποκεντρωμένης. Τώρα… ψιθυρίζεται και πάλι να αναλάβουν αυτούς τους οργανισμούς οι περιφερειάρχες, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η Κρήτη είναι η μοναδική Περιφέρεια που δεν ελέγχει τον περιφερειάρχη η ΝΔ- ή να το πω ακριβέστερα, δεν εξέλεξε δικό της. Ωστόσο, μετά και τις τελευταίες κινήσεις το κλίμα με τον Αρναουτάκη έχει εξομαλυνθεί πολύ. Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν τον βλέπουν… λοξά.

 

Τη θέση αντιπροέδρου στη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Μια ξεχωριστή θέση

Είναι μια ξεχωριστή τιμή και μεγάλη υπόθεση η θέση αντιπροέδρου στη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  που αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η νέα επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, επιβεβαιώνοντας τις αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ». Ο κ. Σχοινάς θα είναι υπεύθυνος για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζώης. Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να αναλάβουν τα καθήκοντά τους όλοι οι επίτροποι θα πρέπει να λάβουν την έγκριση των αρμόδιων επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου. Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου.

πρώτη επιλογή του δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη για τη θέση του πρώτου αντιδημάρχου ήταν ο Λευτέρης Μανουράς που έχει ξεπεράσει ήδη τα 80 του χρόνια

Ένας παλιός στην… αντιδημαρχία!

Δεν είναι συνηθισμένο να βλέπεις ηλικιωμένους στην Αυτοδιοίκηση και δη αντιδημάρχους!

Ωστόσο, η πρώτη επιλογή του δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη για τη θέση του πρώτου αντιδημάρχου ήταν ο Λευτέρης Μανουράς που έχει ξεπεράσει ήδη τα 80 του χρόνια!

Ο Λευτέρης Μανουράς αναλαμβάνει καθήκοντα αντιδημάρχου και η θητεία του θα είναι ενός έτους, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο ίδιος έθεσε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος και πέτυχε την εκλογή του με τον συνδυασμό “Τ’ Ανώγεια του μέλλοντος” του νέου δημάρχου Ανωγείων, ενώ είχε διατελέσει και στο παρελθόν στην ίδια θέση. Κτηνοτρόφος είναι και  γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του που αποτελεί και τη συντριπτική πλειονότητα των δημοτών του χωριού. Καλή επιτυχία!

 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον Γιάνη Βαρουφάκη

Η Ζωή κατά Γαβρά

Δεν κρατήθηκε η Ζωή και μέσω μιας ανοιχτής επιστολής προς τον Κώστα Γαβρά τοποθετήθηκε σχετικά με το σενάριο της ταινίας «Ενήλικοι στην Αίθουσα».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για μονομέρεια απέναντι σε όσα συνέβησαν τότε, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η αφήγηση του σκηνοθέτη έγινε «υιοθετώντας πλήρως την εκδοχή και την αφήγηση (το σενάριο, στ’ αλήθεια) ενός ανθρώπου, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην περίοδο αυτή.

Που συμπεριφέρθηκε τουλάχιστον ανεύθυνα και ασυνείδητα στη διαχείριση της διαπραγμάτευσης, αντιμετωπίζοντάς την ως προσωπικό του θέμα, ακολουθώντας προσωπική στρατηγική και τακτική».

«Θεωρώ λάθος την επιλογή σας να βασίσετε μια ταινία για τόσο σοβαρά ιστορικά γεγονότα αποκλειστικά και μόνο στο βιβλίο ενός ανθρώπου» σημειώνει σε άλλο σημείο της επιστολής της η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχετικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη, προσθέτοντας πως «είναι ξεκάθαρο ότι ασχολήθηκε πολύ συστηματικά με το να γράψει το σενάριο της αυτό-ηρωοποίησής του, ενώ δεν ασχολήθηκε όσο και όπως θα έπρεπε με την υπεράσπιση της χώρας και του λαού μας και ο οποίος εξακολουθεί να μην έχει δώσει σοβαρές εξηγήσεις για πολλά γεγονότα και πράξεις του».

 

@patris
Αφού λύσαμε όλα τα προβήματα της πόλης, πιάσαμε τα πατίνια!
Ένα ένα να τα λύνουμε!
Dimotikos

 

Ούτε το ξεμάτιασμα;

Σιγά μην ξέρουν καλύτερα από μας! Ούτε το ξεμάτιασμα, ούτε και τα πολλά παυσίπονα είναι αντίδοτο στον πονοκέφαλο, διαμηνύει η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κεφαλαλγίας αύριο, 12 Σεπτεμβρίου.

Φαντάσου σε τι… απόγνωση έχουν φτάσει για να πουν ότι… οι πονοκεφάλοι δεν σκοτώνουν ζωές αλλά ημέρες ζωής. Και προειδοποιεί πως συχνά τα παυσίπονα επιδεινώνουν τους πονοκεφάλους όταν χρησιμοποιούνται αλόγιστα.

Ούτε και αρκούν οι φιλικές συμβουλές και οι παραδοσιακοί τρόποι για να αντιμετωπίσει κανείς τον πονοκέφαλό του. Ούτε το ξεμάτιασμα. Η Εταιρεία υποστηρίζει την άποψη ότι η καλύτερη θεραπεία μιας πάθησης είναι η πρόληψη που επιτυγχάνεται μέσα από την ενημέρωση του πληθυσμού.

 

 

Ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιάννης ΓουλιδάκηςΝα μη μείνει όνειρο

Να λειτουργήσει κανονικά το Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι, πιέζουν το Υπουργείο Παιδείας οι φορείς του Λασιθίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιάννης Γουλιδάκης, για την αναστολή της λειτουργίας του σχολείου τη φετινή χρονιά αναφέρει πως «σε κάθε περίπτωση, στόχος μας είναι να αποτρέψουμε την απόφαση αυτή και για τον λόγο αυτό έχουν ενημερωθεί οι βουλευτές ώστε να εξευρεθεί λύση στο θέμα άμεσα.

Τις  επόμενες ημέρες μάλιστα, αναμένεται να εντείνουμε τις  προσπάθειές  μας.

Ζητάμε από την κυβέρνηση  να διευκρινίσει τις προθέσεις της και να πάρει πίσω την άδικη αυτή απόφαση για την αναστολή λειτουργία του σχολείου, μιας και ως γνωστόν, όποτε επιθυμεί να κλείσει οριστικά ένα σχολείο, απλά αναστέλλει τη λειτουργία του».

 

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν

Θα τα πουν στη Νέα Υόρκη

Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τετ-α-τετ του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο θα πραγματοποιηθεί μέσα στο διήμερο 24 – 25 Σεπτεμβρίου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Πρόκειται για μια κρίσιμη συνάντηση, καθώς η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις στην Κύπρο αλλά και την συγκρουσιακή ρητορική της στο Αιγαίο.

Την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν την οριστικοποίηση του ραντεβού με τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

Ο Παλλήκαρης στο ΑΠΕ

Ο δημοσιογράφος Ευτύχης Παλλήκαρης αναλαμβάνει τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, έπειτα από απόφαση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιου Πέτσα.

Ο Ευτύχης Παλλήκαρης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 2 Σεπτεμβρίου του 1954. Ξεκίνησε ως δημοσιογράφος το 1980, μετά την αποφοίτησή του από το Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1985.

Έχει εργαστεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Υπήρξε αρχισυντάκτης στο διεθνές τμήμα του «MEGA», καθώς και στα δελτία ειδήσεων στο «STAR» και στη «ΝΕΤ».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, με τον κ. Ταχιάο

Τα άκουσε ως… πολιτευτής

Τα εξ αμάξης άκουσε ο Νίκος Ταχιάος από τον  Νίκο Φίλη, υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί ένας αποτυχών πολιτευτής να εμφανίζεται ως επιτυχών στον χώρο της δημόσιας διοίκησης»! Στην επίθεση του Νίκου Φίλη απάντησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, καλύπτοντας τον κ. Ταχιάο, αλλά και ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Και κάπως έτσι σε πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης στη Βουλή μετετράπη η παρουσίαση στην επιτροπή ΔΕΚΟ του Νίκου Ταχιάου και του Νίκου Κουρέτα, για τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της Αττικό Μετρό ΑΕ αντίστοιχα. Τελικά, με τις ψήφους της ΝΔ εγκρίθηκαν και τα δύο πρόσωπα.

«Ο κ. Ταχιάος, πέρα από υποψήφιος βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος, έχει ένα πολύ σοβαρό βιογραφικό, είναι τεχνοκράτης και θα είναι καλύτερο να τον αφήσουμε στη θέση του και να τον κρίνουμε όλοι μαζί και να μην κάνουμε αυτές τις αυθαίρετες κρίσεις. Δεν σημαίνει ότι κάποιος που κατέβηκε στον πολιτικό στίβο και δεν κατάφερε να εκλεγεί πρέπει να αποκλείεται από μια άλλη δημόσια θέση. Να κρίνουμε τους ανθρώπους όχι ισοπεδωτικά αλλά κατά περίπτωση» είπε ο κ. Καραμανλής.

 

Παράπονα

Τελικά υπάρχουν και… παραπονούμενοι που πήραν θέσεις και δεν το ευχαριστήθηκαν; Κι όμως ναι! Φαντάζομαι ότι ήταν το τελευταίο που ανέμενε ο Σταύρος Αρναουτάκης, κάνοντας τον σχεδιασμό του άνω κάτω. Αλλά πού θα πάει, θα τους αρέσει!

 

Αγιασμός

Να τους δω όλους μαζί στο Καπετανάκειο να κάνουν αγιασμό και τίποτα άλλο στον κόσμο. Και να είναι και… ικανοποιημένοι!

 

Γυναίκα

Πώς λέμε ότι πίσω από έναν επιτυχημένο άνδρα κρύβεται μια ισχυρή γυναίκα; Τελικά και πίσω από κάθε τοποθέτηση το ίδιο έχουμε!

 

Σύμβουλοι

Τελικά οι… θέσεις συμβούλων έχουν μεγάλη πέραση στους Δήμους! Ακούω ένα όνομα -έκπληξη στο Μαλεβίζι που λες… δεν μπορεί να είναι αλήθεια!

 

Το σχέδιο

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει με δεκάδες οικογένειες που έχουν κυριολεκτικά μείνει με το voucher στο χέρι και τα παιδιά τους βρίσκονται εκτός παιδικών σταθμών. Και ακόμα πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο διαχείρισης από τον Δήμο Ηρακλείου για το κρίσιμο αυτό θέμα, ούτε αυτή τη χρονιά…

 

Είδηση;

Αλήθεια, οι γεωτρήσεις που ανακοινώθηκαν από τη Λότζια ότι θα γίνουν για τις ανάγκες της περιοχής των Βασιλειών από την προηγούμενη χρονιά και δεν έγιναν ούτε για φέτος, θα ανακοινωθούν ξανά ως είδηση για την επόμενη χρονιά;

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει