«Συννεφιασμένε μου ουρανέ» άνοιξε μια χαραμάδα για τον Λαυρέντη

«ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ» ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΕ «ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟ

210

Γενιές ακροατών, φανατικών, παθιασμένων με τα τραγούδια του, που ερωτεύτηκαν ακούγοντας τη φωνή του στο ραδιόφωνο, θρηνούν από χθες τον πρόωρο χαμό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Οι Ηρακλειώτες είχαν τη χαρά να τον απολαύσουν σε μία εξαιρετική συναυλία  με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης», τον περασμένο Ιούλιο. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου με τη διοργάνωση της ΟΕΒΕΝΗ.

Πριν από πέντε χρόνια, τον Αύγουστο του 2014, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην «Π» και είχε, μεταξύ άλλων, δηλώσει πως «εμείς, όπως κι εσείς που είστε δημοσιογράφοι κι έχετε βήμα, έχουμε ευλογία και κατάρα. Η ευλογία είναι ότι μπορεί να αντιδρά ένας καλλιτέχνης, να διαμαρτύρεται, να μιλάει. Τον κόσμο αν τον πιάσεις από τη μύτη σκάει, τα δέχεται αδιαμαρτύρητα.

Η κατάρα είναι αυτή, ότι πρέπει να προσέχουμε πολύ τι λέμε, γιατί παίρνουμε στο λαιμό μας κόσμο άλλο (…)

Δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδος γενικότερα. Τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά (…).

Μαχαιρίτσας-Ηράκλειο
Τον περασμένο Ιούλιο είχε δώσει συναυλία με τον Ν. Πορτοκάλογλου στο κηποθέατρο

Η μουσική και οι τέχνες είναι επέκταση της υπόλοιπης κοινωνίας, όταν τα πράγματα είναι άσχημα ή δύσκολα όπως ήταν στη Χούντα. Ίσως τότε γίνονται καλύτερα πράγματα στην τέχνη, γιατί αντιδρούν οι καλλιτέχνες, οι οποίοι μπορούν να αντιδράσουν, και κάτι γίνεται. Με αυτή τη λογική μπορεί να είναι καλύτερα τα πράγματα (…).

Βλέπω τον κόσμο, ο οποίος έχει συνηθίσει στον βιασμό. Αυτό που λέγανε αυτοί οι σιχαμένοι, το ρητό «αν σε βιάσουν, κάτσε να το απολαύσεις», τελικά βρίσκει πρόσφορο έδαφος».

 

Στη γενέτειρα η τελευταία πνοή

«Η ευλογία είναι ότι μπορεί να αντιδρά ένας καλλιτέχνης, να διαμαρτύρεται, να μιλάει», είχε πει σε συνέντευξή του στην «Π» ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
«Η ευλογία είναι ότι μπορεί να αντιδρά ένας καλλιτέχνης, να διαμαρτύρεται, να μιλάει», είχε πει σε συνέντευξή του στην «Π» ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας πέθανε χθες τα ξημερώματα από καρδιακή προσβολή στο εξοχικό σπίτι του στην περιοχή Πτελεός Μαγνησίας, όπου έκανε διακοπές.

Στις 4:30 το ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση για το περιστατικό, με τον κορυφαίο τραγουδοποιό, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Εστάλη κινητή μονάδα με γιατρό, ο οποίος ουσιαστικά διαπίστωσε ότι ο Λ. Μαχαιρίτσας ήταν ήδη νεκρός. Στη συνέχεια, το άψυχο σώμα του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ ειδοποίησε η κόρη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Ο γνωστός τραγουδοποιός είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε επέμβαση bypass.

Όπως έγινε γνωστό με μήνυμα της οικογένειάς του στο Facebook (σελίδα Λαυρέντης Μαχαιρίτσας_Lavrentis Machairitsas), «η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 11/9/19 στις 15:30 στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Η οικογένεια παρακαλεί, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία “Ένωση Μαζί για το παιδί”.

Τα στοιχεία για όποιους θα θέλουν να κάνουν δωρεά αντί στεφάνου:

EUROBANK: Αρ. Λογ.: 0026.0102.16.0200303078, IBAN: GR 8302 601020000 160200303078. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Αρ. Λογ.: 6017 0400 56698, ΙΒΑΝ: GR210 171 0170 0060 1704 0056 698

*Παρακαλούμε σημειώστε στην αιτιολογία: Εις μνήμην Μαχαιρίτσα ή τηλεφωνικά στο 210 74 82 690».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει