Ο δρόμος της Εθνική μας προς το Τόκιο

101

Ο επόμενος μεγάλος στόχος για την Εθνική μας ομάδα μετά την αποτυχία στην Κίνα, είναι οι  Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, μόνο που για να φτάσει έως εκεί, θα πρέπει να προκριθεί μέσω ενός εκ των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά που θα γίνουν το επόμενο καλοκαίρι.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν προκριθεί έως τώρα, έξι ομάδες (Ιαπωνία, Νιγηρία, ΗΠΑ, Αργεντινή, Ιράν, Αυστραλία).

Μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα προκριθούν ακόμα άλλες δύο ομάδες. Πρόκειται για τις δύο ευρωπαϊκές ομάδες που θα καταταγούν ψηλότερα στο τουρνουά (λογικά η Ισπανία και η Σερβία). Οι υπόλοιπες 4 ομάδες, θα προκύψουν μέσω των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά, στα οποία θα πάρουν μέρος:

-Οι τρεις ευρωπαϊκές ομάδες που δεν θα προκριθούν απευθείας στο Τόκιο μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

-Οι χώρες που κατετάγησαν στις επόμενες 13 θέσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου, βγάζοντας από τη λίστα τη Νιγηρία, που έχει προκριθεί απευθείας ως η πρώτη αφρικανική. Αυτές οι 13 ομάδες είναι οι: Λιθουανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ρωσία, Βραζιλία, Βενεζουέλα, Π. Ρίκο, Δομινικανή Δημ., Γερμανία, Ν. Ζηλανδία, Τυνησία, Καναδάς, Τουρκία.

-Τα προολυμπιακά τουρνουά θα συμπληρώσουν 8 χώρες που θα λάβουν wildcardαπό τη FIBA.

Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα 4 προολυμπιακά τουρνουά θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των έξι και στο Τόκιο θα προκριθούν οι 4 ομάδες που θα κατακτήσουν την 1η θέση σε κάθε ένα από αυτά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει