Με το… “καλημέρα” τριβές στο Δήμου Μαλεβιζίου

371

Λίγες ώρες μετά την ανάδειξη του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις, με τον επικεφαλής των «Νέων Δρόμων» Θαν. Κύρκο να καυτηριάζει την ανάδειξή του Σ.Καλλέργη στη θέση του προέδρου Σώματος, τονίζοντας ότι εξαργύρωσε την ανάδειξη του με την προεκλογική στήριξη στον Μενέλαο Μποκέα.

Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης τονίζεται: «Έστω και καθυστερημένα οι δημότες του Μαλεβιζίου αντιλαμβάνονται τα όσα συνέβησαν προεκλογικά. Αυτό που δίσταζαν και οι δύο να μας πουν πριν τις εκλογές αποκαλύπτεται σήμερα με εκκωφαντικό τρόπο!

Με αδιαφάνεια και χωρίς καμία προγραμματική σύγκλιση, ενεργώντας πίσω από κλειστές πόρτες και εφαρμόζοντας πρακτικές άλλων εποχών γεμάτες από ίντριγκες και συναλλαγές, ο νέος δήμαρχος μας γυρνάει στο χθες με έναν και μόνο στόχο: Την αριθμητική κυριαρχία του στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαλεβιζίου.

Οι εξαγγελίες περί «συνεννόησης», «συνεργειών», «κοινών προσπαθειών» και μιας «νέας αντίληψης στην αυτοδιοίκησης» όπως δήλωσε ο κος Δήμαρχος κατά την ορκωμοσία του, αποδείχτηκαν μάλλον λεκτικά πυροτεχνήματα και ξεχάστηκαν μόλις την πρώτη εβδομάδα διοίκησης του δήμου.

Τα παραπάνω γεγονότα μας λυπούν και ειδικότερα το ότι ο νέος δήμαρχος δεν εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα και την ευκαιρία που είχε να επιδιώξει την ανάπτυξη ευρύτερων συνεργασιών, ουσιαστικών, γόνιμων και με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες του Μαλεβιζίου. Αυτό θα γινόταν μέσα από ένα πραγματικό,  ειλικρινή και προπαντός φανερό  διάλογο με όλες τις δημοτικές παρατάξεις, όπου θα συζητούσαμε όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν τους δημότες του Μαλεβιζίου.

Η επιλογή του όμως να αγνοήσει επιδεικτικά τόσο την παράταξή μας όσο και την έτερη παράταξη της αντιπολίτευσης και να ολοκληρώσει εν κρυπτώ την προεκλογική του συνεργασία με τον κ. Καλλέργη – ποιος ξέρει με τι άλλα πολιτικά ανταλλάγματα – δεν γίνεται να μας αφήσει άπραγους. Σε τέτοιου είδους τακτικισμούς, ο κ. Μποκέας θα μας βρίσκει απέναντι!».

Η απάντηση του δημάρχου Μαλεβιζίου

Με ένα πολιτικό σχόλιο που προτίμησε να αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας αντέδρασε έντονα στις καταγγελίες της μείζονος αντιπολίτευσης.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει,  «αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Κύρκος χρησιμοποιεί την πόλωση ως εργαλείο συσπείρωσής της παράταξής του.

Αυτές οι συμπεριφορές κρίθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο. Για μας ο μόνος αντίπαλος είναι τα προβλήματα του τόπου μας. Ελπίζουμε ότι θα τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει