ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

738

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

Κάπου την άκουσα την ατάκα και ταιριάζει γάντι στους τοπικούς μας άρχοντες: Γιατί ν’ ανησυχείς για κάτι που δεν πρόκειται να γίνει; Είναι τέτοια η κουβέντα και η πρεμούρα για τη «συνεργασία» στην Αυτοδιοίκηση που μοιάζει σαν να είναι η βασική συνταγή στα μαγειρέματα που έγιναν και θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα στη διαχείριση της εξουσίας.

Κι όμως καμία σχέση με την πραγματικότητα, με τη ζωή εκεί έξω δεν έχουν αυτές οι συζητήσεις.

Στο παρασκήνιο το μόνο που συνέβη είναι να δώσουν οι αιρετοί τα απολύτως απαραίτητα και να κοιτάξουν την καρέκλα τους. Ορισμένοι και την επόμενη μέρα. Τέλος λοιπόν με τις διαπραγματεύσεις και τις διαδικασίες εκλογής. Τώρα ο κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του και θα κριθεί για τις πράξεις του. Όχι για τα ωραία λόγια και τους θερμούς εναγκαλισμούς που ξέρει να κάνει.

Καρχιμάκης

Αθώος ο Καρχιμάκης

Αθώος με ομόφωνη κρίση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κρίθηκε ο πρώην υπουργός Μιχ. Καρχιμάκης, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του σχεδίου «Πυθία».

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν πως ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν είχε τελέσει το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών πολιτείας. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Μιχ. Καρχιμάκης είχε καταθέσει το 2006 στη Βουλή μία ερώτηση για τα ελικόπτερα ΣΙΝΟΥΚ, στην οποία φέρεται να περιλαμβάνονταν στοιχεία από απόρρητο έγγραφο.

Απαλλακτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος υποστήριξε πως στοιχειοθετείτο η νομοτυπική μορφή του αδικήματος. «Ποιο είναι το κρατικό μυστικό όταν ο αρμόδιος υπουργός απαντά στον κ. Καρχιμάκη αναλυτικά; Δεν αποδεικνύεται ότι εξώθησε άλλον να του χορηγήσει τα στοιχεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός είχε αρνηθεί την κατηγορία απολογούμενος, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος λειτούργησε «θεσμικά με γνώμονα το εθνικό συμφέρον», ενώ τόνισε πως ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είχε απαντήσει στην επίμαχη ερώτηση χωρίς να τίθεται ζήτημα απορρήτου.

Στο πλευρό του βρέθηκε ο επίσης πρώην υπουργός Μιχάλης Ρέππας, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης. Ανάμεσα σε άλλα, επεσήμανε ότι ο Μιχάλης Καρχιμάκης είχε γίνει στόχος, επειδή, όπως είπε, τον φοβόντουσαν.

Στον δημοτικό χώρο του πρώην ΞΕΝΙΑ

Ψάχνουν να βρουν άκρη

Έχει ξεκινήσει μια ιστορία τώρα με τον δημοτικό χώρο του πρώην ΞΕΝΙΑ και ο ΟΛΗ μάλλον σύντομα θα αναζητήσει ευθύνες και… οφειλές! Στον Οργανισμό εντόπισαν, μαθαίνω, σχεδόν 400 τμ της χερσαίας ζώνης που έχουν καταληφθεί.

Θυμίζω ότι όλα ξεκίνησαν το 2007 με τον πλειοδοτικό  διαγωνισμό που έκανε τότε ο Δήμος. Η κατακύρωση έγινε με 18.000 τον μήνα, με το συμφωνητικό να υπογράφεται στις 3 Ιουλίου το 2007 για 191.47τμ που αφορούν τους εσωτερικούς χώρους και περίπου 630τμ περιβάλλοντα χώρο χωρίς  να προσδιορίζεται όμως επακριβώς η θέση του!

Η σύμβαση δεν υπογράφηκε αμέσως μετά τον διαγωνισμό, αλλά φαίνεται ότι μετά την πλειοδοσία κατατέθηκε μελέτη για να εγκριθεί η κάλυψη του περιβάλλοντος χώρου με σκιάδια ηλιοπροστασίας και πετάσματα ανεμοπροστασίας και η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη με αρ. 426 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11 Ιουνίου, δηλαδή ένα μήνα σχεδόν πριν υπογραφεί η σύμβαση.

Τα ερωτήματα φυσικά είναι πολλά , αλλά το κυριότερο είναι γιατί δεν υπογράφηκε η σύμβαση  πριν την απόφαση.

Στην απόφαση πάντως αναγράφεται “εκμισθώθηκε πρόσφατα από τον Δήμο”. Τη μελέτη αυτή, πληροφορούμαι, αναζήτησε ο ΟΛΗ μετά τα δημοσιεύματα της “Π” από τον Δήμο για να δει σε ποιους ακριβώς χώρους έδωσε άδεια, η οποία όμως μελέτη φαίνεται ότι δεν υπάρχει στα αρχεία του.

 

Έρχονται καταλογισμοί

…Με βάση  όλα τα παραπάνω,  η υπόθεση έχει ουρά και ο ΟΛΗ ετοιμάζεται να διεκδικήσει χρήματα όλων αυτών των ετών! Τι έγινε όμως όλο αυτό το διάστημα; Δεν είχαν δει τις ευθύνες του Δήμου;

Η διοίκηση Φιλιππή είναι η τελευταία από την οποία μπορεί να ζητήσει κανείς ευθύνες, ο δε ιδιώτης καλύπτεται από την άδεια που του παραχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς όμως να εμφανίζεται πουθενά το σχέδιο με τα 630τμ του περιβάλλοντος χώρου.

Τελικά αυτός που θα ρίξει φως στην υπόθεση θα είναι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που έχει ξεκινήσει την προανάκριση για ξεκαθαρίσει πώς, πότε και πόσα τετραγωνικά χώρου καλύφθηκαν στη χερσαία ζώνη χωρίς, όπως φαίνεται, να έχουν ληφθεί οι απαιτούμενές  από την νομοθεσία άδειες.

Στη Χιρόνα της Ισπανίας μια ομάδα από βίγκαν ακτιβίστριες μπούκαραν σε κοτέτσι και διαχώρισαν τον κόκορα από τις κότες επειδή τους κάνει σεξ παρά τη θέλησή τους.

Ο… βιαστής πετεινός!

Και όμως, το είδαμε και αυτό! Στη Χιρόνα της Ισπανίας μια ομάδα από βίγκαν ακτιβίστριες μπούκαραν σε κοτέτσι και διαχώρισαν τον κόκορα από τις κότες επειδή τους κάνει σεξ παρά τη θέλησή τους.

Ο κόκορας βιάζει τις κότες δηλαδή. Οι ακτιβίστριες, που είναι βίγκαν και τρανς, έχουν συγκροτήσει την ομάδα «AlmasVeganas» -«Ψυχές Χορτοφάγες» και πραγματοποιούν καταδρομικές επιθέσεις στα κοτέτσια για να σώσουν τις κότες που βιάζονται από τα κοκόρια.

Οι ακτιβίστριες ισχυρίζονται πως «οι όρνιθες δεν θέλουν να τις καβαλάνε και πάντα προσπαθούν να ξεφύγουν. Μερικές φορές τραυματίζονται σοβαρά και από τα νύχια των πετεινών».

Η ομάδα των ακτιβιστριών ανέβασε και βίντεο στο twitter στο οποίο φαίνεται να πετάνε στο έδαφος και να σπάνε αυγά «επειδή αυτά ανήκουν στις κότες και μόνο σε αυτές». Στο ίδιο βίντεο δηλώνουν ότι διαχώρισαν τις κότες από τα κοκόρια στο κοτέτσι προκειμένου να σταματήσουν οι βιασμοί.

 

@patris
Και θα στο ξαναπώ: Γιατί μρε κάνεις τον αριστερό αφού είσαι… δεξιός;
Roukounas

 

Το Μανωλιό του Καρπούζα

Ήταν όλοι εκεί με μάτια βουρκωμένα και με πολλές ιστορίες να διηγηθούν για το Μανωλιό. Το «Μανωλιό του Καρπούζα», όπως όλοι οι κάτοικοι της Φορτέτσας το ήξεραν και το αγαπούσαν.

Ο 50χρονος Μανώλης γεννήθηκε με σύνδρομο down είχε όμως την τύχη να μεγαλώσει σε ένα υγιές και γεμάτο αγάπη περιβάλλον με αποτέλεσμα το Μανωλιό όχι μόνο να μην απομονωθεί, αλλά να αναπτύξει δεξιότητες που τον έκαναν να ξεχωρίζει.

Από προχθές το Μανωλιό δεν θα κάνει παρέα στη μάνα του τη Μαρία, που τον φρόντιζε, αλλά ούτε και θα σερβίρει καφέδες στο καφενείο του αδερφού του, του Νίκου. Άνοιξε τα φτερά του για να πετάξει εκεί που ανήκει, στη γειτονιά των αγγέλων,  όπου θα παίζει πλέον τα κουτάλια που ήξερε.

 

Γιώργος ΑλεξάκηςΣε γνώριμο πόστο

Σε ένα γνώριμο πόστο, που έτσι κι αλλιώς δεν εγκατέλειψε ποτέ, επιστρέφει ο Γιώργος Αλεξάκης, που αναλαμβάνει και πάλι αντιπεριφερειάρχης για τα εξωτερικά θέματα και τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο Αλεξάκης, που έχει δώσει τον τόνο εξωστρέφειας που πάντα ήθελε ο Αρναουτάκης, έχει έναν σχεδιασμό τον οποίο ήδη έχει βάλει μπροστά!

 

Το ΕΚΑΒ και ο Μαχαιρίτσας

Ένας «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ της ΠΟΕΔΗΝ και του ΕΚΑΒ ξέσπασε με αφορμή τον θάνατο του Λ. Μαχαιρίτσα.

Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία υποστηρίζει πως το ασθενοφόρο έφτασε στο σπίτι του άτυχου τραγουδοποιού με 45 λεπτά καθυστέρηση και ίσως ο τραγουδοποιός να ήταν ζωντανός αν δεν υπήρχαν ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Το ΕΚΑΒ παραδέχεται πως μεσολάβησαν 43 λεπτά ακριβώς από την κλήση ως την άφιξη της  Κινητής Μονάδας με τη γιατρό, οπότε και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Όσοι ανεύθυνα καταλογίζουν ευθύνες, υπονοώντας ότι ο τραγουδοποιός μπορεί να ζούσε εάν είχε πάει στο σημείο το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αλμυρού, οφείλουν να γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση και να επιδεικνύουν σεβασμό στη μνήμη του νεκρού και στον πόνο των οικείων του» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ.

Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο CNBC ο Αλέξης Τσίπρας

Αντισυστημικός Αλέξης

«Παραμένω αντισυστημικός» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας, σπεύδοντας να προσθέσει ότι «πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνει κατεστημένο στις μέρες μας».

Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο CNBC επιτέθηκε στον «νεοφιλέλευθερο» Κυριάκο Μητσοτάκη που «θέλει να διαπραγματευτεί για κάτι που πετύχαμε χωρίς διαπραγματεύσεις» όπως λέει χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο ζήτημα των πλεονασμάτων.

Ο κ. Τσίπρας μιλά για τους κινδύνους και το μέλλον της Ευρώπης και απαντά οργισμένα σε όσους συγκρίνουν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 με τον λαϊκισμό του Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία.

«Δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση. Διότι πιστεύω ότι δεν είναι λαϊκισμός να αγωνίζεσαι για τα δικαιώματα του λαού σου (…) Αυτό είναι δημοκρατία, δεν είναι λαϊκισμός.

Αντίθετα, λαϊκισμός είναι να βυθίζεις τους πολίτες σου στο μίσος, να διαιρείς την κοινωνία και να δίνεις μάχες χωρίς να στοχεύεις σε ρεαλιστικές αποφάσεις.

Θεωρώ πως αυτό κάνει τώρα ο Μπόρις Τζόνσον. Δυστυχώς, το Brexit ήταν μία κακή επιλογή για το Ηνωμένο Βασίλειο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Γαλλία – Αλβανία: Εμανουέλ Μακρόν - Εντι Ράμα

Επική γκάφα!

Μια γκάφα που έκαναν οι Γάλλοι, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα Γαλλία – Αλβανία για τα προκριματικά του Euro 2020, στάθηκε αιτία για να ζητήσει συγνώμη από τους Αλβανούς ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος επικοινώνησε με τον Αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα, ζητώντας του συγνώμη, καθώς στην ανάκρουση των εθνικών ύμνων στο παιχνίδι (4-1 κέρδισε η Γαλλία), αντί να ακουστεί ο ύμνος της Αλβανίας, ακούστηκε αυτός της Ανδόρας!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, αφού έγινε το λάθος, οι διοργανωτές ζήτησαν δημόσια συγνώμη στην… Αρμενία, μπερδεύοντας και πάλι τον αντίπαλό τους!

Το περιστατικό αυτό είχε αφήσει τους παίκτες της Αλβανίας να κοιτάζουν απορημένοι και ξέσπασε θύελλα διαμαρτυριών στη γειτονική χώρα κατά της Γαλλίας.

Το θέμα έληξε με τον Μακρόν να απολογείται στον Ράμα και τον Αλβανό πρωθυπουργό να λήγει το θέμα με ένα ποστάρισμα στο Twitter. «Ο Πρόεδρος Μακρόν μού εξέφρασε την ειλικρινή του απολογία για τη σκανδαλώδη γκάφα της Γαλλικής Ομοσπονδίας με τον εθνικό μας ύμνο.

Ο Γάλλος πρόεδρος θεώρησε αυτή την γκάφα ανεπίτρεπτη και εκτίμησε την αντίδραση των παικτών μας» έγραψε χαρακτηριστικά.

 

 

Το μήνυμα

«Ομολογώ ότι μας ξάφνιασε ευχάριστα η απόφαση του Στ. Αρναουτάκη να δώσει σε ένα δικό μας περίοπτη αντιπεριφέρεια. Νομίζω ότι αλλάζει το κλίμα στις μεταξύ μας σχέσεις. Τελικά ο Σταύρος είναι μεγάλη “γάτα” που ξέρει να πιάνει ποντίκια» έλεγε χθες στέλεχος της τοπικής ΝΟΔΕ, από εκείνους που αντιπολιτεύθηκαν σφόδρα τον περιφερειάρχη. Άρα το μήνυμα ελήφθη.

 

Απουσίες

Τώρα στην Περιφέρεια πάντως θα παίρνουν απουσίες. Με βάση την προϋπόθεση που έθεσε ο Αρναουτάκης, όποιος αντιπεριφερειάρχης δεν είναι όλες τις ώρες στο γραφείο του κάθε μέρα δεν θα παίρνει απλώς… απουσία. Ο περιφερειάρχης έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει αποκλειστική απασχόληση και δεν θα ανεχτεί «επισκέπτες» που θα βγάζουν φωτογραφίες και θα φεύγουν, όπως γινόταν στο παρελθόν.

 

Ξάφνιασε

Η ερώτηση της Σταματίνας Σταματάκου στη ΔΕΘ πραγματικά ξάφνιασε: Αφορούσε στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων και των ζώων συντροφιάς. Κι έτσι, για πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός τοποθετήθηκε για τα ζητήματα φιλοζωίας που ενδιαφέρουν πολύ κόσμο.

 

Κουμάντο

Ακούγεται και ως ανέκδοτο πλέον στην πλατεία Ελευθερίας. Μετά την αναδόμηση στα γραφεία της Περιφέρειας… ποια κάνει κουμάντο;

 

Έλεγχος

Μαθαίνω ότι χθες έγινε έλεγχος της Αστυνομίας σε συνεργασία με το πρώην ΣΔΟΕ σε ενεχυροδανειστήριο έξω από το Ηράκλειο. Ο έλεγχος σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος δεν γνωρίζω εάν είχε κάποια αποτελέσματα, εάν δηλαδή οι ελεγκτές βρήκαν αυτό που έψαχναν μετά από καταγγελίες που είχαν. Ο αστυνομικός έλεγχος πάντως είχε αποτελέσματα, αφού βρέθηκε παράνομος οπλισμός και ακολούθησε η σύλληψη του ιδιοκτήτη του χώρου. Σίγουρα αυτού του είδους οι έλεγχοι των δύο υπηρεσιών είναι επιβεβλημένοι…

 

Δουλειά

Δεν ξέρω πώς θα περπατήσει η Λότζια αυτή τη δημοτική περίοδο και αν θα καταφέρει να ξεπεράσει τα κρίσιμα ανοικτά ζητήματα,  όπως το εργοτάξιο της Δικαιοσύνης, το πάρκο Γεωργιάδη, η διαχείριση των οποίων έχουν προκαλέσει οργή και αγανάκτηση. Πάντως αυτό που έχει φανεί είναι ότι τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με όρους life style, ούτε με φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει