Αντιδρούν για τις διαδρομές οκτώ κολυμβητικά σωματεία

ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΑΚΗ

128

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλαν στη διοίκηση του ΕΑΚΗ αλλά και στον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό, τα 8 σωματεία που στεγάζονται στο Εθνικό Κολυμβητήριο (Δελφίνια, Αργοναύτες, ΕΓΟΗ, ΝΟΗ, ΚΟΗ, Ηράκλειο 91, ΟΦΗ, Ωρίωνας) για τον καταμερισμό των διαδρομών στην 50αρα πισίνα του Ηρακλείου.

Στην επιστολή τους τονίζουν ότι θα καταφύγουν σε ένδικα μέσα για να βρουν το δίκιο τους και ζητούν την παραίτηση της διοίκησης του ΕΑΚΗ.

Μεταξύ άλλων, στη μακροσκελή επιστολή των σωματείων, τονίζονται τα εξής:

«Φτάσαμε στο σημείο, τα σωματεία που εδρεύουν στο Παγκρήτιο Στάδιο να καταλαμβάνουν συνδυαστικά στο Εθνικό κολυμβητήριο και στο Παγκρήτιο Στάδιο, υπερδιπλάσιο της βαθμολογίας τους χωροχρόνο, όταν άλλα σωματεία οδηγούνται στον αφανισμό.

Για τη διαμορφωθείσα κατάσταση, μεγάλες είναι οι ευθύνες της διοίκησης της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ του Δήμου Ηρακλείου που ενώ είχε αιτήματα από 10 σωματεία για χρήση της πισίνας του Παγκρητίου Σταδίου, προτίμησε την πεπατημένη με τα 3 «σωματεία πελάτες» της δίνοντας τους την μερίδα του λέοντος (τουλάχιστον 4 συνεχόμενες ώρες ανά ημέρα) όταν στα 7 σωματεία που στεγάζονται στο Εθνικό Κολυμβητήριο πρόσφερε από 3 ώρες την εβδομάδα!

Μεγαλύτερες όμως είναι οι ευθύνες της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΚΗ που σαν Πόντιος Πιλάτος, αγνοώντας αυτήν την κατάσταση στο Παγκρήτιο, αγνοώντας την εκφρασμένη εδώ και δύο χρόνια θέση της ΠΕΚΥΚ-Ρ, μοίρασε διαδρομές στα πλαίσια της «ισόνομης και με δικαιοσύνη διάθεσης των εγκαταστάσεων», στηριζόμενη στη βαθμολογία των σωματείων.

Θεωρούμε προσωρινό τον καταμερισμό διαδρομών καθώς σκανδαλωδώς ευνοεί την ανάπτυξη τριών σωματείων, σε βάρος των υπολοίπων 8, στα πλαίσια ενός αθέμιτου ανταγωνισμού που δεν ταιριάζει σε αθλητικά σωματεία. Ενός αθέμιτου ανταγωνισμού που θεμελιώθηκε πριν 2-3 χρόνια και τείνει να επικρατήσει σήμερα.

Το αν θα επικρατήσει εξαρτάται από την αντίδραση της πολιτείας και της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ του Δήμου Ηρακλείου.

Τα θιγόμενα σωματεία δεν έχουν πια άλλη επιλογή από το να αντιδράσουν με ένδικα μέσα.

Ζητούμε την παρέμβαση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Λαμπρινού και από την ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ να επανεξετάσει τη στάση της απέναντι σε όλα τα σωματεία.

Ζητούμε την άμεση παραίτηση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΚΗ καθώς δεν θέλει ή δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτήν την κρίσιμη κατάσταση».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει