Αλλαγές σκυτάλης στην Περιφέρεια

189

Μία ημέρα περισσότερο «χαλαρή» και λιγότερο διεκπεραιωτική ήταν η χθεσινή στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου το ενδιαφέρον μονοπώλησαν οι αλλαγές σε πρόσωπα, οι οποίες και σηματοδοτούν μια στόχευση του περιφερειάρχη για «ανακάτεμα» της τράπουλας, αλλά και για διαφοροποίηση της συνολικότερης στρατηγικής του.

Το καλό κλίμα ήταν χαρακτηριστικό του ότι στην Περιφέρεια δεν υπάρχουν γενικές δυσαρέσκειες, ενώ όλες οι παραδόσεις και παραλαβές πραγματοποιήθηκαν ομαλά.

Παραδόσεις και παραλαβές πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα γραφεία των Περιφερειακών Ενοτήτων, με βασικούς πρωταγωνιστές τους ανθρώπους που ανέλαβαν είτε εντελώς νέα χαρτοφυλάκια είτε αναβαθμίστηκαν ως προς τους ρόλους που αποφάσισε να τους δώσει ο περιφερειάρχης.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, τα νέα πρόσωπα στην Περιφέρεια ανέλαβαν από τους προκατούχους τους, ενώ υπήρξε και αναλυτική ενημέρωση σε σχέση με τις αρμοδιότητες, αλλά και πιθανές εκκρεμότητες σε όλους τους τομείς.

Ο πρόεδρος του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης με τον απερχόμενο πρόεδρο Γιώργο Πιτσούλη.
Ο πρόεδρος του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης με τον απερχόμενο πρόεδρο Γιώργο Πιτσούλη.

Ειδικότερα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, συναντήθηκε με τον προκάτοχό του Γιώργο Πιτσούλη και συζήτησαν πρακτικά ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του γραφείου και του Περιφερειακού Συμβουλίου κάνοντας λόγο για διαρκή και καλή συνεργασία.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, είχε συνάντηση με τον νέο αντιπεριφερειάρχη Νίκο Συριγωνάκη, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα κι επικεντρώθηκε στα βασικά θέματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής με τον απερχόμενο Απόστολο Βουλγαράκη.
Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής με τον απερχόμενο Απόστολο Βουλγαράκη.

Στο μεταξύ, ενημερωτική συνάντηση για θέματα που είναι σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είχαν ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης με τον νέο αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Νίκο Καλογερή.

Ο κ. Καλογερής στη συνέχεια είχε συναντήσεις με διευθυντές υπηρεσιών για λειτουργικά ζητήματα καθώς και εκπροσώπους φορέων για διάφορα τοπικά ζητήματα.

 

Από την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Λασίθι.
Από την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Λασίθι.

Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης συναντήθηκε με διευθυντές και στελέχη των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, σε μια πρώτη επαφή και συζήτηση για τις τα προβλήματα και τις δυνατότητες ανάπτυξης των υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή απουσιάζει στη Ρουμανία όπου εκπροσωπεί την Περιφέρεια Κρήτης στο τελικό συνέδριο του ευρωπαϊκού έργου Niche.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει