Συνεργασία αυτοδιοίκησης-τουριστικών φορέων

384

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος σε σχέση με τη συνεργασία του με την τοπική αυτοδιοίκηση, για παράδειγμα σε θέματα ανεπάρκειας των τοπικών υποδομών, διαχείρισης των απορριμμάτων κ.ά., συζήτησαν ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος και το Δ.Σ. του ΣΕΤΕ.

Κακή η εικόνα για τον τουρισμό

Σε δηλώσεις του, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση του θέματος της αποκομιδής των απορριμμάτων και προανήγγειλε ότι προσεχώς θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με τον σχεδιασμό αντιμετώπισης του προβλήματος, σε συνεργασία με τις περιφέρειες, τους δήμους και τα συναρμόδια υπουργεία.

«Πρέπει να μπει ένα τέλος στην εικόνα που σε εκατοντάδες περιοχές της χώρας το καλοκαίρι στοιβάζονται τα σκουπίδια με τραγικά αρνητικές συνέπειες για την υγεία και προφανώς για τη μεγάλη μας βιομηχανία, τον τουρισμό», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Συμφωνήθηκε, επίσης, να υπάρξει στενή συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών με τον ΣΕΤΕ και τις περιφέρειες για μια ενιαία στρατηγική στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, επισήμανε την ανάγκη να βελτιωθούν οι υποδομές των τουριστικών προορισμών, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η ύδρευση, η ηλεκτροδότηση και η αποχέτευση, ώστε «να μην εμφανίζονται θέματα που προκαλούν δυσαρέσκεια».

«Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε σε πολύ στενή συνεργασία με την κυβέρνηση και, βέβαια, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού, προκειμένου να επιτύχουμε αυτές τις βελτιώσεις, έτσι ώστε να σταθεροποιηθούμε καταρχήν στα σημερινά νούμερα, στα οποία έχουμε φτάσει και τα οποία μας αναδεικνύουν σαν μία από τις μεγάλες παγκόσμιες τουριστικές δυνάμεις και να προετοιμάσουμε τον επόμενο κύκλο της ανόδου», πρόσθεσε ο κ. Ρέτσος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει