“ΜΕΓΑΛΗ ΓΟΡΤΥΝΑ”: Τι καταγγέλλει μετά τη διαγραφή του ο Αρτέμης Βεϊσάκης

404

Λίγες ώρες μετά τη διαγραφή του από την παράταξη «Μεγάλη Γόρτυνα»,  ο κ. Αρτέμης Βεϊσάκης καταγγέλλει ευθέως τον έκπτωτο Δήμαρχο Μιχάλη Κοκολάκη «για πολιτικές πρακτικές που καταστρατηγούν τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, χειραγωγώντας τη σκέψη και τη βούληση των αιρετών εκπροσώπων.

Πρόκειται για μια έσχατη ενέργεια που έρχεται να καταστρατηγήσει την ελευθερία της έκφρασης, προβάλλοντας ως υπέρτατη αξία την παραταξιακή πειθαρχία, την υποταγή στη βούληση του αρχηγού και στο “αποφασίζομεν και διατάζομεν” χωρίς αντίλογο, είτε αυτή η απόφαση είναι σωστή είτε όχι και το σημαντικότερο είτε αυτή είναι νομότυπη είτε όχι».

Το πολιτικό παρασκήνιο της διαγραφής

Ο δημοτικός σύμβουλος αποκαλύπτει όλο το πολιτικό παρασκήνιο της διαγραφής του τονίζοντας  με νόημα ότι διαγράφηκε από τον κ.Μιχάλη Κοκολάκη με μια λακωνική δήλωση, χωρίς καμία αναφορά στα γεγονότα που προηγήθηκαν. Όπως εξηγεί σε μακροσκελέστατη ανακοίνωση του  ο κ. Βεϊσάκης στοχοποιήθηκε από τον κ. Κοκολάκη επειδή μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου που τον έκρινε έκπτωτο, αυτοπροτάθηκε για τη θέση του Δημάρχου.

Συγκεκριμένα όπως εξηγεί, μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Πρωτοδικείου που τον έκρινε έκπτωτο τον κ. Κοκολάκη, εκείνος χωρίς να τηρήσει τη διαδικασία που ο νόμος προβλέπει σε αυτές τις περιπτώσεις με συνοπτικές διαδικασίες κάλεσε τη δημοτική παράταξη στα γραφεία της εταιρείας και όχι του Δήμου και απλώς ανακοίνωσε ότι ο νέος δήμαρχος θα είναι ο εξάδελφος του Λευτέρης Κοκολάκης ο οποίος -σύμφωνα πάντα με τον κ. Βεϊσάκη-, έχει μηδενική εμπειρία στην άσκηση καθηκόντων δημόσιας διοίκησης.

Όλα αυτά συνέβησαν ενώ όπως αποκαλύπτει ο κ. Βεϊσάκης είχε αποκαλύψει στον κ. Κοκολάκη ότι ενδιαφέρεται να θέσει τον εαυτό του στη διαδικασία της εκλογής έχοντας διατελέσει αντιδήμαρχος για μια διετία και αντιπρόεδρος της ΔΕΑΤΕΚ ΑΕ ΟΤΑ.

Όμως όπως τονίζει,  βρέθηκε προ-αποφασισμένων καταστάσεων και προτετελεσμένων γεγονότων, καθώς ο κ. Κοκολάκης αιφνιδιάσατε τους πάντες, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη αποφασίσει και προτείνει τον νέο Δήμαρχο,  , ζητώντας μας από τα μέλη την τυπική έγκριση της απόφασης του, και μάλιστα χωρίς να γνωρίζει κανείς ποια είναι αυτή.

Δηλαδή, σύμφωνα πάντα με τον κ. Βεϊσάκη η παράταξη κλήθηκε να εγκρίνει μια απόφαση του Δημάρχου χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο της (!). Ο δημοτικός σύμβουλος αποκάλυψε επίσης ότι ο κ. Κοκολάκης «με βιασύνη ζήτησε να υπογράψουμε το πρακτικό της συνεδρίασης για την εκλογή νέου δημάρχου και με ημερομηνία 31-08-2019, διαδικασία για την οποία εξέφρασα επιφυλάξεις και σας ενημέρωσα ευθύς αμέσως ότι δεν είναι σύννομη με τα όσα ορίζει ο κώδικας της αυτοδιοίκησης και ότι γίνεται εσπευσμένα, χωρίς να έχουν επιδοθεί προσκλήσεις και χωρίς να λάβετε υπόψιν σας τυχόν και άλλες υποψηφιότητες».

Ο διαγραφής από την πλειοψηφούσα παράταξη δημοτικός σύμβουλος αποκαλύπτει ακόμα ένα παρασκήνιο τονίζοντας ότι αφού ο κ. Κοκολάκης αντιλήφθηκε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν αυτή που ο νόμος όριζε την επανέλαβε.

Πριν όμως προχωρήσει η δεύτερη σύγκληση της παράταξης με τους όρους που ο νόμος ορίζει, ο κ. Βεϊσακης αποκάλυψε ότι πρότεινε στον κ. Κοκολάκη, να στηριχθεί η προσφυγή του στο ΣτΕ, και μέχρι την έκδοση της απόφασης  του Ανώτατου Δικαστηρίου,  να παραμείνει “προσωρινός” Δήμαρχος κ. Λευτέρης Κοκολάκης.

«Αν όμως η έκβαση του ΣτΕ δεν είναι η αναμενόμενη για όλους μας, όπως και για το 70% των δημοτών που μας ψήφισαν, τότε σας ζήτησα να δεσμευτείτε ενώπιον μας και με πρακτικό ότι θα σταματήσει να ασκεί καθήκοντα ο κατ’ επιλογήν σας νέος Δήμαρχος κ. Λευτέρης Κοκολάκης, προτείνοντας σας να επαναληφθεί η διαδικασία της εκλογής, χωρίς τη δική σας παρέμβαση αυτή τη φορά, εκλογή στην οποία θα μπορούσαν να υπάρξουν και άλλες-πέραν της δικής μου-ενδεχομένως υποψηφιότητες».

Σύμφωνα με τον κ. Βεϊσάκη ο κ. Κοκολάκης δεν δέχτηκε την πρόταση, και μάλιστα έδωσε «σκληρή γραμμή» στην παράταξη να στηριχθεί η υποψηφιότητα του εξαδέλφου του πράγμα το οποίο έγινε.

Οι χειρισμοί του έκπτωτου

Στην επιστολή του ο κ. Βεϊσάκης εκφράζει τη δημόσια την επιφύλαξή του για το κατά πόσον νομιμοποιείται κ. Κοκολάκης, όντας έκπτωτος και προτού να συγκροτηθεί το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου να προτείνει και να προβαίνει στη διαδικασία διαγραφής του από την παράταξη της “Μεγάλης Γόρτυνας”.

Παράλληλα εκφράζει και την επιφύλαξή μου «κατά πόσον νομιμοποιείται να συμμετέχει “παρασκηνιακά” στην άσκηση των καθηκόντων του νέου Δημάρχου Γόρτυνας, επιβάλλοντας μια ιδιόμορφη κατάσταση διπλοπροσωπίας στο Δήμο της Γόρτυνας, όπου άλλος θα λέγεται και θα φαίνεται Δήμαρχος και άλλος θα Διοικεί».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει