ΕΠΙ… ΚΡΗΤΙΚΑ

132

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλό Σαββατοκύριακο, από το οποίο δεν λείπουν οι γιορτές.

ΣΗΜΕΡΑ γιορτάζει η Κασσιανή και ο Σώζων, αν και σωσμό, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, δεν έχουμε…

ΑΥΡΙΟ Κυριακή είναι το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου και μεταξύ των άλλων γιορτάζουν η Τσαμπίκα και ο Τσαμπίκος, που βρίθουν στη Ρόδο.

ΠΑΝΤΩΣ οι πτυχιούχοι της Ελλάδας, μόνο γιορτή δεν έχουν… Η χώρα μας βγήκε πρωταθλήτρια στους άνεργους πτυχιούχους το 2018, μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ τελευταία στους απασχολούμενους απόφοιτους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ας το ρίξουμε στο τραγούδι: «παρ’ το Λίζα και καν’ το κορνίζα», το πτυχίο!

ΤΑ ΦΟΒΑΜΑΙ εγώ όλα αυτά που γίνονται στη Γόρτυνα… Έκπτωτοι δήμαρχοι, προσωρινοί, πρωτοξάδελφα, φιλοδοξίες, διαγραφές, καταγγελίες.

Ο ΘΕΟΣ να βάλει το χέρι του! Γιατί βλέπω πολύ απάθεια γύρω γύρω και κανείς δεν παρεμβαίνει. Ώρες είναι κάποια στιγμή ν’ αρχίσουν να γυρίζουν και… γουέστερν!

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ βρίσκεται ήδη ο Μητσοτάκης που ανέβηκε για τη ΔΕΘ πρώτη φορά ως πρωθυπουργός.

ΑΓΩΝΙΩ ν΄ ακούσω το βράδυ το αφήγημά του περί ανάπτυξης για όλους. Θα έρθει και αυτή, όπως ήλθε η ελπίδα του Αλέξη.

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ιδέες βάζει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που δίνει το δικαίωμα σ’ ένα άντρα, εφόσον χωρίσει τη γυναίκα του, να μπορεί να παντρευτεί την αδερφή της!

ΑΥΤΟ είναι το συμπέρασμα από την καταδίκη της Ελλάδας, δικαστήριο της οποίας είχε ακυρώσει γάμο μεταξύ πρώην κουνιάδων.

ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ η βρετανίδα πρέσβης στην Αθήνα για όσους από την Ε. Ε. σπουδάζουν στην Οξφόρδη και τα άλλα πανεπιστήμια της Αγγλίας. Καμιά αλλαγή, λέει, στα δίδακτρα τουλάχιστον την τρέχουσα διετία, λόγω του Brexit.

O ΜΠΟΡΙΣ Τζόνσον πάντως, δεν πρέπει να αισθάνεται και πολύ ήσυχα. Μόλις που γλίτωσε το λιντσάρισμα επισκεπτόμενος το Λιντς, από εξαγριωμένους πολίτες που δεν θέλουν να σκέφτονται ένα άτακτο Brexit.

ΩΜΟΣ εκβιασμός από το Σουλτάνο που θέλει και άλλα γρόσια για να μην ανοίξει τις πύλες προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες.

ΠΑΝΤΩΣ αν κρίνουμε από τις αυξητικές ροές στο Αιγαίο, ήδη τις έχει μισάνοιχτες…

Ο… Επικρητικός

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει