Πού πας βλαχάρα, χωρίς το «τσι» σου;

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

337

…και μπλόκαρα τα ενεργειακά κανάλια της ζωής μου για να φταίνε δύο καναπέδες και μία λάθος θέση

Δείξε μου τη θέση του καναπέ σου, να σου πω το τσι (Qi) σου… Είναι αυτό το «τσι», το κινέζικο, το σούπερ-ντούπερ, που διασφαλίζει αρμονία και ισορροπία στην ροή της ενέργειας στη ζωή σου αρκεί να τοποθετήσεις τα έπιπλα του σπιτιού σου στη σωστή θέση. Με αφορμή μία ψιλοανακαίνιση στο σπίτι, …ανακάλυψα πράματα και θάματα.

Σε ποιο σκοτάδι ζούσα τόσα χρόνια; Πόσο βλαχάρα ήμουν; Εγώ η ίδια εγκλώβιζα το «τσι» μου με την αδικαιολόγητη άγνοιά μου και μπλόκαρα τα ενεργειακά κανάλια της ζωής μου για να φταίνε δύο καναπέδες  και μία λάθος θέση. Αυτά όμως ανήκαν στο παρελθόν. Τώρα πια έχω μάθει.

Μετά από ώρες σερφαρίσματος στο ίντερνετ και αφού μελέτησα επισταμένως τα άρθρα ειδικών συμβούλων ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας (δεν γνώριζα την συγκεκριμένη ειδικότητα), στάθηκα στη μέση του σαλονιού, αποφασισμένη να διεκδικήσω το «τσι» που δεν έζησα.

Κοίταξα τους λευκούς δερμάτινους καμπυλωτούς καναπέδες μου… Εκεί στάθηκα τυχερή καθώς το διάβασα καθαρά: «αν ο καναπές έχει καμπύλες, είναι μαλακός με στρογγυλεμένες άκρες τότε έχει  yin ιδιότητες».

Το πρόβλημα ήταν η θέση τους στον χώρο. «Αν  έχουμε δυο καναπέδες, η καλύτερη θέση είναι ο ένας απέναντι από τον άλλο και όχι σε σχήμα Γ γιατί έτσι δεν έχουμε ολοκληρωμένο ενεργειακό σχήμα».

Αυτό ήταν λοιπόν το μυστικό για το… χαμένο «τσι» Δεν είχα ολοκληρωμένο ενεργειακό σχήμα. Και κάπου εκεί άρχισε να… καταρρέει το εγχείρημα καθώς παρά τις αλχημείες που έκανα, ο ένας απέναντι στον άλλον δεν μπορούσε να μπει με τίποτα.

Ή θα έπρεπε να γκρεμίσω το τζάκι ή στην τελική θα έπρεπε να κινούμαι εντός του καθιστικού με το πλάι. Το ίδιο φυσικά και οι καλεσμένοι μου.

Τότε ήταν που είδα την Τζόαν Κόλινς ως Αλέξις Κόλμπι να με κοιτάει με το γνωστό αλαζονικό της ύφος και να μου λέει με χαμόγελο που έσταζε  φαρμάκι: «Πτωχή μου! Ήθελες και “τσι!”». Και κάπου εκεί συνειδητοποίησα ότι είναι καλλιά μου να κάνω τον… Κινέζο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει