Εξάμηνη παράταση για την κτηματογράφηση ζητά ο Κεγκέρογλου 

199

Ενιαία εξάμηνη παράταση στις διαδικασίες κτηματογράφησης, ζητά με σχετική ερώτησή του με την οποία απευθύνεται στο  Υπουργείo Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «αν και η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για την κτηματογράφηση έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, οι ρυθμοί προσκόμισης εγγράφων στο κτηματολόγιο κινούνται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε περιοχές του Ν. Ηρακλείου, το κτηματολόγιο έχει δώσει παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ωστόσο ιδιοκτήτες και φορείς ζητούν την εκ νέου παράταση, τουλάχιστον έξι μηνών».

Ο βουλευτής σημειώνει ότι «χάθηκε πολύτιμος χρόνος από την πολύμηνη «παράλυση» ουσιαστικά του δημοσίου, το οποίο από τον Μάη έως και τον Ιούλιο βρισκόταν σε εκλογικούς ρυθμούς.

Οι ιδιοκτήτες δεν προλαβαίνουν να καταθέσουν τις δηλώσεις, αλλά ούτε να μαζέψουν τα απαραίτητα έγγραφα και ζητούν παράταση  τουλάχιστον μέχρι 31-03-2020 για την οριστικοποίηση των εγγραφών, η οποία κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου μάλιστα να αποφευχθούν και λάθη.

Είναι επιβεβλημένη η ενιαία παράταση όλων των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων σε όλα τα γραφεία κτηματογράφησης τουλάχιστον μέχρι την 31.03.2020, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν σαφώς τη λήξη τους».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει