Έκκληση για εμβολιασμούς πριν τον χειμώνα

334

Ο υπουργός Υγείας και οι Έλληνες φαρμακοποιοί καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν, τώρα που αρχίζει η νέα εμβολιαστική περίοδος, για να προστατεύσουν τον οργανισμό τους.

«Ο εμβολιασμός είναι ζήτημα ζωής και μας αφορά όλους» τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εφιστώντας έτσι την προσοχή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού.

«Ως υπουργός Υγείας θα συνεργαστώ μεθοδικά και στοχευμένα με φορείς της επιστημονικής κοινότητας, για την επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και κυρίως για την εμπέδωση της εμβολιαστικής συνείδησης. Θωρακίζουμε την υγεία μας, θωρακίζουμε τη ζωή μας» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Σε άλλο σημείο, ο υπουργός Υγείας αναφέρει πως  εμβολιασμός είναι ζήτημα ζωής και μας αφορά όλους. «Σημαίνει προφύλαξη του ατόμου και ταυτόχρονα προστασία του κοινωνικού συνόλου. Αφορά, όμως, ιδιαίτερα εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού: Παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με χρόνιες παθήσεις, εγκυμονούσες, επαγγελματίες υγείας».

Στο πλευρό της Πολιτείας δηλώνει ότι βρίσκεται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για το σημαντικό ζήτημα του εμβολιασμού, με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Υγείας για το θέμα.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Απόστολος Βαλτάς, τονίζει πως οι Έλληνες φαρμακοποιοί πραγματοποιούν πάνω από 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς κάθε χρόνο και πως τη νέα εμβολιαστική περίοδο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τις ευεργετικές επιπτώσεις του εμβολιασμού.

«Στην προσπάθεια της Πολιτείας για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διαχρονικά βρίσκεται στο πλευρό της. Στόχος μας: Περισσότεροι εμβολιασμοί. Λιγότεροι θάνατοι. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές», καταλήγει σε δήλωσή του για το θέμα ο κ. Βαλτάς.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει