ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

474

Θα συνεργαστούν στην αντιπολίτευση;

Αλλιώς φαντάζονταν το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Ηρακλείου οι κύριοι Κουράκης και Λυγερός. Μπορεί οι ίδιοι να μην το ομολόγησαν ποτέ, αλλά η πιάτσα και ο περίγυρός τους είχε βουίξει ότι είχαν καθίσει πάνω στο σενάριο της συνεργασίας, ως πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα.

Ωστόσο, η λαϊκή ετυμηγορία ανέτρεψε το σενάριο και τα σχέδια, κατατάσσοντάς τους δεύτερο και τρίτο αντίστοιχα. Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για τις συνεργασίες στη Λότζια και οι δύο βρέθηκαν ενώπιον του Λαμπρινού. Για διαφορετικούς λόγους η συνεργασία δεν ευοδώθηκε με κανέναν από τους δύο.

Παρά το γεγονός μάλιστα ότι ο κ. Λυγερός πιέστηκε να συνεργαστεί με τον Λαμπρινό από θεσμικούς και εξωθεσμικούς του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόθυμα ήταν και μέλη της δημοτικής του ομάδας.

 

Θα βάλουν δύσκολα στον Λαμπρινό;

Ωστόσο, η συνεργασία Κουράκη-Λυγερού μπορεί να έχει μέλλον επιβεβαιώνοντας τα προεκλογικά σενάρια. Λέγεται μάλιστα ότι ενόψει των δημαιρεσιών της Κυριακής οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων θα συναντηθούν, για να διερευνήσουν το πεδίο συνεργασίας, αν και οι τροπολογίες του «Κλεισθένη» υπαγορεύουν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου μόνο από τη συμπολίτευση.

Μπορούν ωστόσο με τις ψήφους των ομάδων τους να δώσουν το στίγμα για το πόσο δύσκολη μπορούν να κάνουν, αν την κάνουν, τη δεύτερη θητεία του Λαμπρινού στη Λότζια. Το μεσημέρι της Κυριακής θα είναι αποκαλυπτικό…

Ο Βαρδαβάς και τα 100 ρεπό!

ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας ΒαρδαβάςΠαρά την όποια πικρία του ο Κώστας Βαρδαβάς έχει στρωθεί στη δουλειά στη μάντρα καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου και προσπαθεί να βρει την άκρη για καλύτερα αποτελέσματα σ’ έναν τομέα που η Λότζια πάσχει.

Δεν είναι εύκολο.

Η υπηρεσία δύσκολη. Η διάρθρωσή της προβληματική, οι ελλείψεις εμφανείς και με κάποιες παθογένειες παγιωμένες.

Ο Κώστας Βαρδαβάς, προκειμένου να παράξει έργο, δεν θα έχει πρόβλημα να συγκρουστεί με πρόσωπα, καταστάσεις και συμφέροντα.

Δεν θα το επιδιώξει, μόνο αν το βρει μπροστά του. Όμως ακόμα και να θέλει ν’ αγιάσει, δεν μπορεί.

Και πώς να μπορέσει όταν με το «καλημέρα» τού εμφανίζεται υπάλληλος που δικαιούται 100 ρεπό!

 

 

Τον… κυνηγάει το ΤΑΠ

Γιώργος ΚαραντινόςΠώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή… Το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) φαίνεται να κατατρέχει τον αντιδήμαρχο Γιώργο Καραντινό.

Το ΤΑΠ όσο ήταν ενταγμένο στην Οικονομική Υπηρεσία της Λότζια, με πολιτικό προϊστάμενο τον Γιώργο Καραντινό, ήταν μια μόνιμη διελκυστίνδα και μνημείο ταλαιπωρίας των δημοτών που είχαν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τέτοιας φύσεως.

Η υπηρεσία για διάφορους λόγους λειτουργούσε με χαρακτηριστική καθυστέρηση και όσοι ήθελαν να εξυπηρετηθούν έβαζαν μέσο!

Ο δήμαρχος είδε ότι έτσι δεν γίνεται δουλειά και αποφάσισε το ΤΑΠ να πάει στην Πολεοδομία, όπερ και εγένετο.

Με το νέο σχήμα στη Λότζια τον δρόμο για την Πολεοδομία παίρνει και ο κ. Καραντινός, που θα βρει πάλι μπροστά του το ΤΑΠ!

 

 

@patris
Άμα πάρω τον Ηλία, που έχει όλα τα εργαλεία, θα με δείτε μεγαλεία…
Koula

 

Πόσες επενδύσεις αντέχει η Ελούντα;

Σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα θα ξεκινήσει η κατασκευή ενός ακόμα σημαντικού, οργανωμένου τουριστικού συγκροτήματος, που θα συνδυάζει ξενοδοχειακές υποδομές πολυτελείας, εξοχικές βίλες και μαρίνα ελλιμενισμού υπερπολυτελών σκαφών.

Ο λόγος για την επένδυση της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ, που προωθεί στη σχεδόν κορεσμένη περιοχή της Ελούντας ο Ρώσος επενδυτής ακινήτων Βιτάλι Μπορίσοφ.

Τις προηγούμενες ημέρες το έργο έλαβε το “πράσινο” φως από τον Δήμο του Αγίου Νικολάου αναφορικά με τη μαρίνα που θα διαθέτει το συγκρότημα.

 

λίγο πριν απονεμηθεί το Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Gabriel Garcia Marquez, ο μεγάλος Λατινοαμερικανός συγγραφέας είχε επισκεφτεί την Κρήτη!

Στην Κρήτη πριν το Νόμπελ

Μια ανέκδοτη φωτογραφία, που δημοσίευσε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες η Κατερίνα Αθανασάκη, μαρτυρά ότι λίγο πριν απονεμηθεί το Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Gabriel Garcia Marquez, ο μεγάλος Λατινοαμερικανός συγγραφέας είχε επισκεφτεί την Κρήτη!

Η φωτογραφία, που είναι στο Ransom Center/University of Texas at Austin, απεικονίζει τον συγγραφέα σε παραλία της Κρήτης το 1982 με τη Mercedes Barcha, τον έρωτα της ζωής του, καθώς γνωρίζονταν από τα παιδικά τους χρόνια.

 

Ανδρουλάκης

Ένα… χαρτοφυλάκιο στον Ανδρουλάκη

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νίκος Ανδρουλάκης ορίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εισηγητής για τον φάκελο του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ενόψει των διαπραγματεύσεων για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Το rescEU δημιουργήθηκε για να προσφέρει βοήθεια στα κράτη – μέλη που αντιμετωπίζουν φυσικές καταστροφές, ειδικά μετά τις θανατηφόρες πυρκαγιές στην Πορτογαλία το 2017 και στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018.

Εκτός από την ήδη υφιστάμενη εθελοντική αποστολή βοήθειας, πλέον θα υπάρχει και η νέα ευρωπαϊκή δεξαμενή μέσων, όπως πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, που θα αγοραστούν από τα κράτη – μέλη με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση της τάξης του 80%-90%.

Τα μέσα αυτά θα είναι έτοιμα να σταλούν όπου χρειάζονται, όταν τα εθνικά μέσα δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

 

Παλαιοκώστας

Συλλάβετέ τον για τον Γιώργο

«Πιάστε τον Βασίλη Παλαιοκώστα» φέρεται να είναι η ρητή εντολή που έδωσε σε πρόσφατη συνάντησή του με στελέχη της Αντιτρομοκρατικής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ζέση του υπουργού έχει να κάνει με τον αγαπημένο του υπασπιστή από το Απεσωκάρι, Γιώργο Βασιλάκη, που έπεσε νεκρός τον Ιούνιο του 2010, όταν άνοιξε φάκελο για τον υπουργό που ήταν παγιδευμένος με εκρηκτικό μηχανισμό.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες που ακολούθησαν, ο φάκελος έφερε δακτυλικό αποτύπωμα του περιβόητου δραπέτη των φυλακών, ο οποίος και φέρεται να μετέφερε τον φάκελο-βόμβα στα ΕΛΤΑ.

 

Ηλεκτρονικά

Και ηλεκτρονικά θα μπορούν να δηλώνονται οι βλάβες στην παροχή νερού που σημειώνονται στον δήμο Ηρακλείου, ανακοίνωσε χθες η ΔΕΥΑΗ προσφέροντας την ιστοσελίδα της για τον σκοπό αυτό. «Εδά μάλιστα» ήταν η αυθόρμητη απάντηση συμπολίτη που χαμογέλασε με νόημα σχολιάζοντας σκωπτικά: «Όλα τα είχαμε, οι «έξυπνες» υπηρεσίες μας έλειπαν…».

 

Τα δέντρα

Έχει πέσει απίστευτο τρολάρισμα με αφορμή το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων στη Λότζια… Ένα από τα πιο «γαργαλιστικά» αφορά στην απόφαση να χρεωθεί το Τμήμα Πρασίνου και η Αντιδημαρχία Τεχνικών Εργων στο ίδιο πρόσωπο. Με αφορμή μάλιστα την εντολή του δημάρχου στο Τμήμα Πρασίνου να φυτευτούν 1.000 δέντρα στο κέντρο της πόλης, έγιναν οι αυτονόητοι συνειρμοί και όλοι σχολίαζαν με νόημα ότι εάν υλοποιηθεί με τους ρυθμούς που προχωρά η ανάπλαση στο πάρκο Γεωργιάδη… σωθήκαμε!

 

Θολούρα…

Ο γάμος της ΔΕΠΑΝΑΛ με τη ΔΕΠΤΑΗ ετελέστη, αλλά ο ορίζοντας είναι ακόμα θολός. Οι παθογένειες των υπηρεσιών, η έλλειψη οργανογράμματος και μια σειρά εκκρεμοτήτων καθιστούν τη σχέση δύσκολη και μάλιστα σε μια περίοδο που απαιτεί άμεσες αποφάσεις. Στη Λότζια έχουν και άλλα ζόρια, προκειμένου να βρεθεί ο βηματισμός της νέας δημοτικής περιόδου, με αποτέλεσμα κάποια πράγματα που έπρεπε ήδη να έχουν γίνει να μένουν πίσω, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το εγχείρημα της συγχώνευσης των δύο δημοτικών επιχειρήσεων.

 

Τα πατίνια

Ήταν θέμα χρόνου τα ηλεκτροκίνητα πατίνια, που έχουν κατακλύσει και το κέντρο του Ηρακλείου και τα οποία μισθώνονται μέσω εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα, ν’ αποτελέσουν αντικείμενο σύσκεψης, λόγω κάποιων προβλημάτων-ατυχημάτων που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί μέχρι τώρα θ’ αποτελέσουν αντικείμενο σύσκεψης που συγκαλεί στις 11 το πρωί στην αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» της Λότζια ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί η Δημοτική Αστυνομία, η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων και Μελετών με το Τμήμα Ελέγχου Κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, η ΟΕΒΕΝΗ και η Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ηρακλείου.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει