Από βραχυκύκλωμα η φωτιά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

172

Βραχυκύκλωμα στην ψυκτική εγκατάσταση φορτηγού-ψυγείου το οποίο έπαιρνε ρεύμα από την εγκατάσταση του πλοίου, είναι η αιτία της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 28 Αυγούστου του 2018 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Από την πυρκαγιά είχαν καταστραφεί πολλά φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο γκαράζ του πλοίου, ενώ και το ίδιο είχε υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές.

Μάλιστα η Πυροσβεστική επιχειρούσε επί μέρες καθώς η πρόσβαση στον χώρο του γκαράζ ήταν πολύ δύσκολη αλλά και επίφοβη καθώς το πλοίο είχε πάρει κλίση από τα νερά και θα μπορούσε να βυθιστεί. Στην έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (ΕΛ.Υ.Δ.Ν.Α.), αναφέρεται επίσης ότι «ως αποτέλεσμα του ανωτέρω βραχυκυκλώματος ήταν η φωτιά να επεκταθεί ραγδαία στα παρακείμενα φορτηγά οχήματα που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο χώρο, κυρίως λόγω των κοντινών αποστάσεων κατά την φόρτωσή τους, της απουσίας πυράντοχης προστασίας των καλυμμάτων αυτών, και του εύφλεκτου φορτίου τους (ξυλεία, πλαστικά, είδη γενικού εμπορίου κτλ).

Λόγω της συνεχούς λειτουργίας του συστήματος Drencher, της αποτελεσματικής ψύξης των παρακείμενων χώρων και της άμεσης επέμβασης της πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε άλλους χώρους του πλοίου».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει