Το Βρετανικό Κοινοβούλιο παίρνει την κατάσταση στα χέρια του

203

Δεύτερη ήττα μέσα σε 24 ώρες υπέστη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασίλειου Μπόρις Τζόνσον, καθώς τα μέλη της Βουλής των Κοινωτητων υπερψήφισαν την πρόταση νόμου που καθιστά αδύνατη την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Οι Βρετανοί βουλευτές αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ αναγκάζοντας την οποία κυβέρνηση της χώρας να επιλέξει συμβιβασμό και όχι ρήξη με τις Βρυξέλλες.

Οι Βρετανοί βουλευτές υπερψήφισαν το νομοσχέδιο που αποκλείει την άτακτη έξοδο της χώρας από την ΕΕ με 329 ψύφους υπέρ και 300 κατά, γεγονός που σημαίνει ότι ο Τζόνσον «έχασε» ακόμα έναν βουλευτή του σε σχέση με την πρώτη ψηφοφορία.

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή των Κοινοτήτων με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, να ξεκινά την ομιλία του σε έντονο ύφος ξεσπαθώνοντας κατά του ηγέτη των Εργατικών.

«Θα βγάλω την Βρετανία από την Ε.Ε έως την 31η Οκτωβρίου», τόνισε ο Τζόνσον ενώ κάλεσε τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, να σταματήσει να σαμποτάρει τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες για το Brexit.

Επιπλέον, του ζήτησε να συμφωνήσει με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών στις 15 Οκτωβρίου αφήνοντας τους Βρετανούς να αποφασίσουν για το νόμο που μπλοκάρει το Brexit χωρίς συμφωνία.

Επεισόδιο

«Ο Κόρμπιν φοβάται… Πιστεύει ότι οι φίλοι του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται στο Παρίσι, το Βερολίνο και στην Ουάσινγκτον» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κατηγορηθεί για υπονόμευση των διαπραγματεύσεων για το Brexit επειδή πολύ απλά δεν διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών.

«Είσαι κότα» είπε ο Μπόρις Τζόνσον απευθυνόμενος στον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, κατηγορώντας τον ότι θέλει να μπλοκάρει τις πρόωρες εκλογές.

Ο Τζόνσον υποστήριξε ότι η οικονομική πολιτική του ηγέτη των Εργατικών είναι «σκατά».

Ο Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε «νομοσχέδιο παράδοσης» στην Ευρωπαϊκή Ενωση το σχέδιο της αντιπολίτευσης για να προληφθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει