ΤΑΞΙΔΙΑ: Οι καλύτερες παραλίες της Κρήτης στο μεγαλύτερο περιοδικό του κόσμου

1.566

Τις 8 καλύτερες παραλίες της Κρήτης παρουσιάζει σε άρθρο του στο διαδίκτυο το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο, Conde Nast Traveller.

Οι παραλίες αυτές, σύμφωνα με το περιοδικό, είναι:

  1. Ελαφονήσι

Βρίσκεται σε απομακρυσμένο σημείο της νοτιοδυτικής Κρήτης. Η λιμνοθάλασσα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο και τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού κατακλύζεται από κόσμο.

Η φυσική ομορφιά του μέρους είναι αναμφισβήτητη, καθώς διαθέτει γαλάζια νερά και ροζ αμμουδιά, ένα φυσικό φαινόμενο που οφείλεται στα χιλιάδες όστρακα που έχουν μαζευτεί στην ακτή.

Ιδανική για οικογένειες λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού.

  1. Φαλάσαρνα

Ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία περιλαμβάνει ελαιόδεντρα. Τα νερά της παραλίας είναι πεντακάθαρα ενώ υπάρχουν ταβέρνες σε κοντινή απόσταση. Τα κύματα που έχει συχνά μπορεί να μην είναι ιδανικά για οικογένειες όμως η παραλία ενδείκνυεται για όσους αγαπούν το σέρφινγκ.

  1. Πρέβελη

Στο σημείο συνάντησης του Μεγαλοπόταμου και του Λυβικού Πελάγους, βρίσκεται η Πρέβελη. Η πρόσβαση σε αυτήν απαιτεί κατάβαση σε δύσκολο μονοπάτι όμως η λευκή αμμουδιά και τα καθαρά νερά της αποζημιώνουν τον επισκέπτη. Κοντά βρίσκεται το ομώνυμο Μοναστήρι.

  1. Μπάλος

Έχει παρουσιαστεί σε πάρα πολλές ταξιδιωτικές μπροσούρες για την Κρήτη, με τη λευκή αμμουδιά του και τα έντονα τιρκουάζ νερά. Η πρόσβαση στην παραλία δεν είναι εύκολη και μπορεί να γίνει και με πλωτό μέσο.

  1. Κομμός

Βρίσκεται στη νότια Κρήτη, διαθέτει λευκή αμμουδιά με αμμολόφους και στο φόντο απλώνονται καταπράσινα βουνά. Ένα δύσβατος δρόμος οδηγεί σε αυτήν και προσφέρει θέα προς αρχαιολογικά ευρήματα του μινωικού πολιτισμού τα οποία όμως δεν είναι επισκέψιμα.

Συχνά οι επισκέπτες συναντούν κύματα. Το βόρειο άκρο της παραλίας προτιμάται από γυμνιστές.

  1. Μάταλα

Τα Μάταλα ήταν παλιό ψαροχώρι που έγινε δημοφιλές εξαιτίας των χίπηδων τη δεκαετία του 1960. Βρίσκεται κοντά στην παραλία Κομμός και η καλύτερη εποχή για να την επισκεφθεί κανείς είναι εκτός σεζόν.

  1. Βάι

Βρίσκεται στο νομό Λασιθίου, και θυμίζει Καραϊβική. Διαθέτει ήρεμα νερά και προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος Ίτανος με απομονωμένες παραλίες.

  1. Seitan Limania

Σε ένα κρυφό σημείο της βορειοανατολικής πλευράς της χερσονήσου Ακρωτήρι, κοντά στα Χανιά, βρίσκεται μια μυστική παραλία με δύσκολη πρόσβαση. Είναι μικρή αλλά πανέμορφη με γαλάζια νερά που περιβάλλονται από ψηλούς βράχους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει