ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις

160

Εντός της εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα με τη βελτιωμένη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως ξέρετε, είπε, έχει τεθεί σε ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου η νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις.

Η νέα ρύθμιση βελτιώνει και διευρύνει την προϊσχύουσα καθώς:

– Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ.

-Το επιτόκιο μειώνεται από το 5% στο 3%.

– Δίνεται η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση όλων των νομικών προσώπων που έχουν βασική οφειλή μέχρι 1 εκατ. ευρώ

-Δίνεται η δυνατότητα σε περίπου 1.100.000 πολίτες, που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κατασχέσεων και μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, να απαλλαγούν από το βραχνά αυτό, καθώς τα μέτρα αυτά αναστέλλονται για όσους εντάσσονται και τηρούν τη ρύθμιση.

Η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στην εβδομάδα για όσους θα υποβάλουν για πρώτη φορά αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση.

Για τους περίπου 200 χιλιάδες συμπολίτες μας που βρίσκονται ήδη στην προηγούμενη ρύθμιση, η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση καλεί όλους τους φορολογουμένους που βρέθηκαν σε αδυναμία να τακτοποιήσουν έγκαιρα τις οφειλές τους, να εκμεταλλευτούν την ευνοϊκή αυτή ρύθμιση που θα τους επιτρέψει να αντιμετωπίσουν τα βάρη του χθες και να κοιτάξουν με αισιοδοξία το αύριο.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για να «ξεμπλοκάρουν» μεγάλες επενδύσεις.

Πέρα από τις νομοθετικές, μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες για τη δραστική βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, η κυβέρνηση προχώρησε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να ξεμπλοκάρουν μεγάλες επενδύσεις.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα της νέας πιο φιλικής προς τις επενδύσεις φιλοσοφίας αποτελούν το «Ελληνικό», το επενδυτικό πρόγραμμα της Cosco στον Πειραιά και η επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική.

Εγκαίνια Δ.Ε.Θ.

Ο πρωθυπουργός ανεβαίνει την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 84ης Δ.Ε.Θ.

-Το πρωί του Σαββάτου θα επισκεφθεί περίπτερα στον εκθεσιακό χώρο.

-Το βράδυ θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων της Δ.Ε.Θ στις 7 και μισή το απόγευμα και εν συνεχεία θα εκφωνήσει την καθιερωμένη ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς.

-Την Κυριακή στη μία το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Ο πρωθυπουργός θα αναπτύξει το σχέδιο του για την επίτευξη «ανάπτυξης για όλους». Θα περιγράψει το αναπτυξιακό πλαίσιο που χτίζουμε και τα οφέλη που θα φέρει για όλους του Έλληνες. Στόχος είναι η ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη που θα αυξάνει τον παραγόμενο πλούτο, σε συνδυασμό με πολιτικές που διασφαλίζουν τη δίκαιη κατανομή του. Επιδιώκουμε την προσέλκυση νέων επενδύσεων, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει