Και ο… Σώρρας στην οξεία αντιπαράθεση της Γόρτυνας

1.991

Δεν λέει να κοπάσει η πολιτική αντιπαράθεση στον Δήμο Γόρτυνας, με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις που σηματοδότησε η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου η οποία έθεσε εκτός δημοτικού συμβουλίου το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Μιχάλη Κοκολάκη, μετά από προσφυγή του πολιτικού αντιπάλου του Νίκου Σχοιναράκη.

Χθες ο κ. Μιχάλης Κοκολάκης με σχετική ανακοίνωση του εξαπέλυσε για μια ακόμα φορά, σφοδρή πολιτική επίθεση στον κ. Σχοιναράκη, εκφράζοντας τη βεβαιότητα του ότι θα δικαιωθεί η προσφυγή που έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και σύντομα θα αναλάβει ξανά καθήκοντα Δημάρχου.

Ο ίδιος αναφερόμενος στον πολιτικό του αντίπαλο τόνισε ότι «έχει εγκλωβιστεί σε ένα κυνήγι μαγισσών, θέτοντας, ως στόχο ζωής να… εκδικηθεί τον εκλεγμένο δήμαρχο Γόρτυνας και κατ’ επέκταση τους ίδιους τους πολίτες (που τον τίμησαν εκλέγοντάς τον τρεις φορές δήμαρχο και είδαν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται), επειδή στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές… τόλμησαν να κάνουν μια άλλη επιλογή!».

Ο κ. Κοκολάκης στην ανακοίνωση του, καλεί τον κ. Σχοιναράκη να απολογηθεί δημοσίως επειδή, «είχε την… φαεινή ιδέα να ανοίξει την πόρτα του δήμου στον Αρτέμη Σώρρα και αν δεν τον εμπόδιζε η τότε αντιπολίτευση του δήμου, θα του παραχωρούσε για 50 χρόνια το ταμείο του δήμου Γόρτυνας, αφού το είχε φέρει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Επίσης πρέπει να απολογηθεί δημόσια στην τοπική κοινωνία επειδή, «στράφηκε, με απειλές ότι εναντίον μιας ολόκληρης κοινωνίας ότι θα τη στείλει στον εισαγγελέα καθώς τόλμησε να καταγγείλει μια περιβαλλοντική και υγειονομική «βόμβα», την μόλυνση περιβάλλοντος και περιουσιών από τον βιολογικό Ασημίου».

Ακόμα ο κ. Κοκολάκης τονίζει ότι ο πολιτικός του αντίπαλος Νίκος Σχοιναράκης «είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την απένταξη του έργου «Θέατρο Δήμου Ρούβα» με αποτέλεσμα να κατασχεθούν από το ταμείο του δήμου περίπου 400.000 ευρώ.

Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος και για άλλα έργα που κινδυνεύουν να χαθούν, με τεράστια επιβάρυνση για τα οικονομικά του δήμου, που θα κληθεί να επιστρέψει τα σχετικά κονδύλια (απένταξη ανάπλασης Αγίας Βαρβάρας και Μουλίων, βιολογικός Σταβίων).

«Ξέχασε» να ολοκληρώσει τα κλειστά γυμναστήρια του Ασημίου και της Αγίας Βαρβάρας και δεν ενδιαφέρθηκε για την ολοκλήρωση έργων πνοής, όπως η Λιμνοδεξαμενή Στερνών, το Κέντρο Πληροφόρησης για το Δάσος του Ρούβα, το Κουκουράκειο Γηροκομείο, βιολογικοί καθαρισμοί και αναπλάσεις σε όλο τον δήμο. Δεν έδωσε ποτέ πειστικές απαντήσεις σχετικά με τις καταγγελίες για μη βεβαίωση νερού και για πρόστιμα που… ξεχάστηκαν στα συρτάρια του γραφείου του.

Υπονόμευσε το μέλλον του δήμου, μεθοδεύοντας, πίσω από κλειστές πόρτες και χωρίς καμία νομιμοποίηση-εντολή από το δημοτικό συμβούλιο, την διάσπασή του όπως αυθόρμητα ομολόγησε σε προεκλογική τηλεμαχία.

Ευθύνεται στο ακέραιο για το πλιάτσικο στο κτιρίων των σφαγείων Αγίας Βαρβάρας και για την «εξαφάνιση» των μηχανημάτων που υπήρχαν στον χώρο.  Ευθύνεται στο ακέραιο για το κλείσιμο, προεκλογικά, των σφαγείων Ασημίου και για την οικονομική τους κατάσταση. Άφησε το δημοτικό γήπεδο Γέργερης στο έλεος πλιατσικολόγων, που λεηλάτησαν, ανενόχλητοι τις εγκαταστάσεις του.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει