Έφεση από τον εισαγγελέα για τη «χρυσή» διάρρηξη

Σε σπίτι ηλικιωμένης σε χωριό του Ηρακλείου
ΛΙΓΑ 24ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ 37ΧΡΟΝΟΥ ΛΟΓΩ ΑΜΦΙΒΟΛΙΩΝ

247

Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για τη «χρυσή» διάρρηξη σε σπίτι ηλικιωμένης, σε χωριό του Ηρακλείου, όμως ο εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης είχε άλλη γνώμη για τον 37χρονο κατηγορούμενο και συγχωριανό της παθούσας, κρίνοντας ότι θα έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος και ως εκ τούτου θα πρέπει να παραπεμφθεί ξανά στο εδώλιο.

Πρόκειται για μία υπόθεση που έχει προκαλέσει πλήθος συζητήσεων στην τοπική κοινωνία όπου συνέβη το περιστατικό. Η 70χρονη επιμένει με σθένος ότι αναγνώρισε με βεβαιότητα τον 37χρονο στο πρόσωπο του ενός εκ των δύο διαρρηκτών που εισέβαλαν στο σπίτι της κατά τη σύντομη απουσία της, λέγοντας μάλιστα ότι τον ξέρει από παιδάκι.

Από την άλλη ο ίδιος ο κατηγορούμενος επιμένει ότι βρισκόταν έως και τα μεσάνυχτα στο πατρικό του σπίτι και αρνείται τα όσα του αποδίδονται. Τον ισχυρισμό του επιβεβαίωσε στο δικαστήριο και ο πατέρας του αλλά και ένας γείτονας που υποστηρίζει ότι τον έβλεπε διαρκώς από το μπαλκόνι του.

Η διάρρηξη σημειώθηκε γύρω στις 8.20 με 9 παρά το βράδυ. Η 70χρονη επιστρέφοντας βρέθηκε τετ-α-τετ με τους διαρρήκτες. Με βάση την καταγγελία, οι δράστες είχαν αρπάξει  κοσμήματα αξίας άνω των 50.000 ευρώ αλλά και 20.000 ευρώ σε κολαριστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, μέρος του εφάπαξ που είχε πάρει.

Εκτός από την ιδιοκτήτρια, τον 37χρονο αναγνώρισε και ένας γείτονας της ηλικιωμένης, ο οποίος επίσης κατέθεσε στο δικαστήριο. «Άκουσα ένα θόρυβο από τον δρόμο. Είδα δύο άτομα να τρέχουν. Παραξενεύτηκα για το πού πάνε. Αναγνώρισα μόνο τον έναν.

Τον κατηγορούμενο. Τον άλλο δεν τον ξέρω. Ήταν ένα κεφάλι πιο κοντός από τον κατηγορούμενο. Ο κατηγορούμενος κάνει μία καμπούρα στην πλάτη. Είμαι υπερβέβαιος ότι είναι αυτός» κατέθεσε μεταξύ άλλων ο μάρτυρας.

Η ίδια η παθούσα  περιέγραψε λεπτομερώς τα κοσμήματα που τις έκλεψαν. Μονόπετρα, δακτυλίδια με διαμάντια και ζαφείρια, βραχιόλια Cartier, χρυσές καδένες, συνολικής αξίας άνω των 50.000 ευρώ. Αναφέρθηκε και στις δεσμίδες με τα 50ευρα που είχε πάνω από την καπελιέρα της, χρήματα από το εφάπαξ. «Επέστρεφα. Άκουσα θόρυβο ότι κάτι έπεφτε από το μπαλκόνι.

Ήταν ο κατηγορούμενος ένας εξ αυτών. Φορούσε ένα μαύρο μπουφάν και ένα μαύρο παντελόνι. Τους είδα στο φως από κάτω αμέριμνους. Τους είδαν πολλοί. Δεν έχω προηγούμενο μαζί του. Είμαι σε σύλλογο και μάλιστα βοηθάω την οικογένεια του κατηγορούμενου. Στο σπίτι μου τους πρόλαβα. Πάνω στο μπαλκόνι τους είδα».

«Δεν ήμουν εγώ»

Ο 37χρονος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν στο σπίτι του πατέρα του, όπως κάθε μέρα. «Με τη μάρτυρα δεν έχουμε καμία διαφορά, δεν έχει λόγο να το κάνει αυτό. Στα χωράφια δουλεύω. Παίρνω 25 ευρώ την ημέρα. Παίρνω με αυτά τα τσιγάρα μου και τα διάφορά μου».

Στην κατάθεσή του αστυνομικός ανέφερε ότι ο 37χρονος όταν τον αναζήτησαν την επόμενη ημέρα τούς είπε τα ίδια πράγματα που τους είχε πει νωρίτερα και ο πατέρας του για το πού ήταν το προηγούμενο βράδυ. «Αφού τελειώσαμε την έρευνά μας είπε τα ίδια πράγματα με τον πατέρα του. Αυτά συνέβησαν στις 27 του μήνα. Δεν θα είχαν χρόνο να συνεννοηθούν μεταξύ τους πατέρας και γιος».

Πλέον μετά και την έφεση που ασκήθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης η υπόθεση θα έχει συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει