ΔΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ: Επιβεβαίωση της “Π” για τους υποδιοικητές

365

Ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Χάρης Λυδάκης και ο Χανιώτης γενικός γιατρός Δημήτρης Αγαπίου, αναλαμβάνουν θέση υποδιοικητών στη ΔΥΠΕ Κρήτης.

Όπως έχει γράψει η “Π”, πρόκειται για γνώστες του χώρου της υγείας οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Είναι γνωστό ότι στη διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης τοποθετήθηκε η Λένα Μπορμπουδάκη.

Ποιοι είναι οι νέοι υποδιοικητές

Ο Χαράλαμπος Λυδάκης είναι 57 ετών, παντρεμένος με 4 παιδιά.

Eίναι παθολόγος, προϊστάμενος διευθυντής της Β΄ Παθολογικής κλινικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου επι εξαετία. Έχει διατελέσει στο παρελθόν προϊστάμενος διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών επί τετραετία.

Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Σχολή των Αθηνών, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (πτυχίο 1985).

Έλαβε την ειδικότητα της Παθολογίας (1996) από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην υπέρταση (Πανεπιστήμιο Αθηνών 1996).

Έχει πιστοποιημένη εξειδίκευση στην υπέρταση (European Hypertension Specialist). Eχει μετεκπαιδευθεί στο University of Birmingham – Department of Medicine, England (1997), και στο PennState University, Department of Cardiology, Hershey, Pennsylvania, USA (2006) στο χώρο της υπέρτασης – καρδιαγγειακών νοσημάτων. Διαθέτει σημαντικό ερευνητικό έργο δημοσιευμένο στη διεθνή βιβλιογραφία (38 διεθνείς δημοσιεύσεις – 180 ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, πολλές εκπαιδευτικές ομιλίες).

Εχει ενδιαφέρον για την οργάνωση της Δημόσιας Υγείας (μεταξύ άλλων έχει παρακολουθήσει περιορισμένο αριθμό σεμιναρίων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης), και έχει συμμετάσχει σε πολλές δραστηριότητες σε τοπικές δραστηριότητες στην Δημόσια Υγεία στο νομό Ηρακλείου (διετέλεσε επι διετία πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής ν. Ηρακλείου). Έχει δύο θητείες στον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου (εκλεγμένος εκπρόσωπος για τον Πανελληνιο Ιατρικό Σύλλογο).

Είχε ποικίλες συνεργασίες με τις Διοικήσεις της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας και έχει δημοσιεύσει στα ΜΜΕ (εφημερίδες – ιστότοποι) αρκετά άρθρα σχετικά με την οργάνωση της Δημόσιας Υγείας.

Ο Δημήτρης Αγαπίου γεννήθηκε στα Χανιά. Είναι ειδικός γενικός ιατρός. Έχει εργαστεί στο δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, όπου συνεχίζει μέχρι σήμερα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Κατά τα φοιτητικά χρόνια είχε έντονη συνδικαλιστική δράση στην ΟΝΝΕΔ, ενώ διετέλεσε και τομεάρχης στη Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Βαληνάκη και έχουν έναν γιο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει