Η παράνοια…του ΟΦΗ

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

238

Οι μεγάλες ομάδες είναι μεγάλες από τον κόσμο τους. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα με 600 διαρκείας;

Το φετινό καλοκαίρι θα περίμενε κανείς, μετά από 20 περίπου χρόνια αναμονής, και τον ψυχοφθόρο Μάιο με τα μπαράζ, να είναι διαφορετικό για τον ΟΦΗ. Για πρώτη φορά η ομάδα θα προετοιμαζόταν για το πρωτάθλημα χωρίς οικονομικά προβλήματα, θα συμμετείχε κανονικά στην Σούπερ Λίγκ 1 μετά την απίστευτη παραμονή της στο 96` του αγώνα με τον Πλατανιά και με τους οιωνούς να είναι θετικοί για το παρόν και το μέλλον με τον Μπούση στην ηγεσία.

Θα περίμενε από τον κόσμο να είναι πιο χαλαρός (που λένε και στην Θεσσαλονίκη…), χαρούμενος που η ομάδα του σώθηκε και να κάνει όνειρα για τη νέα σεζόν. Φευ…

Αν ακούσει κανείς τα ραδιόφωνα, αν διαβάσει τα σχόλια του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα νομίσει ότι τίποτα απ` όλα όσα αναφέρουμε στην πρώτη παράγραφο δεν ισχύει. Θα ακούσει γκρίνια, θα διακρίνει  μιζέρια, απογοήτευση, θα ποτιστεί με όλη την αρνητική ενέργεια που βγάζει  αυτό το διάστημα ο κόσμος της ομάδας.

Μέχρι πρότινος ο οπαδός του ΟΦΗ ξυπνούσε με την αγωνία για το ποια θα είναι η επόμενη προσφυγή, αν η ομάδα θα πάρει άδεια για να παίξει και αν θα βρει χρήματα για να βγάλει την χρονιά. Λόγους όμως όταν θέλεις να γκρινιάξεις θα βρεις πολλούς. Στην  αρχή ήταν τα εισιτήρια διαρκείας.

Η διοίκηση αποφάσισε για τους δικούς της λόγους να τα αυξήσει(σε κάποιες περιπτώσεις και 100%) προκαλώντας αντιδράσεις. Ο κόσμος θα είχε χίλια δίκια αν τα προηγούμενα χρόνια ήταν συνεπής. Δεν ήταν όμως ούτε καν  πέρυσι που οι τιμές ήταν πολύ κάτω από τον μέσο όρο.

Δεύτερος λόγος ο προπονητής. Στο άκουσμα του ονόματος Σίμου υπήρξε παγωμάρα. Το διαδίκτυο «φόρτωσε» από αρνητισμό. Μόνο για το όνομα. Ίσως αν ήταν ξένος και το επίθετο του τελείωνε σε -ιτς η αντίδραση να ήταν διαφορετική. Γκρίνια και για το δεκάρικο που πάει άπαξ στον Ερασιτέχνη.

Λες και είναι εφεύρημα του ΟΦΗ.  Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες μεγάλες ομάδες. Οι μεγάλες ομάδες είναι μεγάλες από τον κόσμο τους. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα με 600 διαρκείας; Κουμάντο στην τσέπη του άλλου δεν μπορεί να κάνει κανένας. Η κρίση ωστόσο έχει χτυπήσει όλη την Ελλάδα και όχι μόνο την Κρήτη.

Έχει κάνει και η διοίκηση τα λάθη της. Το ότι έχει αλλάξει τρείς προπονητές σε λιγότερο από ένα χρόνο της χρεώνεται, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Τα ακριβά διαρκείας παρότι είναι δικαίωμα της, ήταν λάθος. Θα μπορούσε οι αυξήσεις να ήταν σε πιο λογικό επίπεδο.

Ο όχι καλός προγραμματισμός στα φιλικά (έμεινε μόνο με ένα στο Ηράκλειο, κόντρα στον Εργοτέλη) και στις μεταγραφές (δεν επιτρέπεται να ξεκινάει το πρωτάθλημα και να μην υπάρχει ένας κανονικός στόπερ).

Είναι νέοι ωστόσο και θα μάθουν. Και το κυριότερο: αγαπούν τον ΟΦΗ και είναι έντιμοι.

Ο κόσμος οφείλει να τους εμπιστευτεί και φυσικά έχει κάθε δικαίωμα να τους κριτικάρει, αρκεί να είναι κοντά στην ομάδα. Αν θέλει να λέει ότι αξίζει τα καλύτερα, αυτός είναι ο δρόμος…

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει