Επικαλέστηκε… κρίσεις πανικού!

183

Κρίσεις πανικού ισχυρίστηκε απολογούμενος προανακριτικά ότι πάθαινε ο 33χρονος Ηρακλειώτης που διέπραξε κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών από τις οποίες άρπαζε τις αλυσίδες από τον λαιμό τους. Ο 33χρονος χθες απολογήθηκε στην ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία της υπόθεσης, ο ίδιος αρχικά όταν συνελήφθη αρνήθηκε ότι ήταν ο δράστης των κλοπών και των ληστειών, όταν όμως αστυνομικοί της Ασφάλειας  τού έδειξαν οπτικό υλικό από κάμερες είπε ότι το έκανε γιατί παθαίνει κρίσεις πανικού και πως τελικά το μόνο που θυμάται είναι τον εαυτό του να τρέχει στα στενά του Ηρακλείου και ότι πετούσε τα κοσμήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ισχυρίστηκε ακόμη στη διάρκεια της προανακριτικής του απολογίας ότι μία ημέρα ξύπνησε και βρήκε στο σπίτι του ένα κόσμημα, χωρίς να θυμάται πώς το απέκτησε και το πέταξε.

Στη διάρκεια της απολογίας του χθες φέρεται να είπε ότι δεν είναι χρήστης ναρκωτικών, πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και πρέπει να λαμβάνει συγκεκριμένη αγωγή, που όμως δεν λαμβάνει. Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι τα κοσμήματα που έκλεβε τα έδινε σε έναν αλλοδαπό έναντι 30 ευρώ το καθένα.

Τρεις ληστείες, επτά κλοπές

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία της Αστυνομίας, ο 33χρονος διέπραξε τρεις ληστείες και επτά κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου.

Σε μία περίπτωση που έγινε στις 16 Αυγούστου στην οδό Αχαρνών στο κέντρο του Ηρακλείου, ένα από τα θύματά του αναφέρει ότι τη στιγμή που περπατούσε αντιλήφθηκε την παρουσία του. Κάποια στιγμή ο δράστης την προσπέρασε και περπατούσε μπροστά της γυρίζοντας προς το μέρος της και κοιτάζοντάς την. Σε μία διασταύρωση, ο 33χρονος προχώρησε σε ένα στενό και το θύμα του προκειμένου να τον αποφύγει έστριψε σε ένα άλλο στενό. Τότε ο 33χρονος γύρισε πίσω και συνέχισε να την ακολουθεί. Η γυναίκα που «είχε βάλει στο μάτι» μόλις κατάλαβε ότι την ακολουθεί ξανά, γύρισε προς το μέρος του κοιτάζοντάς τον ξανά, γιατί φοβήθηκε μήπως τη χτυπήσει από πίσω. Τότε αυτός της φώναξε «σταμάτα μην τρέχεις, δε θα σου κάνω κακό» και με γρήγορες κινήσεις αφού την είχε πλησιάσει της άρπαξε την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό.

Σε μία άλλη ληστεία για την οποία κατηγορείται και συγκεκριμένα στις 17 Αυγούστου ο 33χρονος προσέγγισε μια ηλικιωμένη στην οδό Γρεβενών και Χανίων. Στην προσπάθειά του να αφαιρέσει την αλυσίδα με τον σταυρό χτύπησε με το χέρι του στο στήθος το θύμα του.

Στις 19 Αυγούστου στην οδό Απτέρων ο 33χρονος πλησίασε μια 83χρονη, της τράβηξε την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό και η ηλικιωμένη έπεσε στο έδαφος και τραυματίστηκε. Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι έχει κάταγμα στο δεξί χέρι.

Στις 20 Αυγούστου στις 4 το απόγευμα ο 33χρονος ακολούθησε μια 81χρονη μέχρι το σπίτι της στο κέντρο του Ηρακλείου. Όταν η ηλικιωμένη έτρεξε να μπει στο σπίτι της, εκείνος την προσέγγισε από πίσω και της πήρε την αλυσίδα με τον σταυρό που φορούσε. Η 81χρονη προσπάθησε να αμυνθεί, εκείνος την έσπρωξε δυνατά και την έριξε στο έδαφος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει