Τέλος εποχής με την αποχώρηση του Κώστα Μαμουλάκη

270

Τέλος εποχής για τον Κώστα Μαμουλάκη στο Δήμο Μαλεβιζίου, ο οποίος χθες ανακοίνωσε και επισήμως την απόφαση του να αποσυρθεί και να μη συμμετέχει στη σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο απερχόμενος Δήμαρχος κλείνει τον κύκλο του στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, μετά από μια σημαντική πορεία 24 χρόνων με αφετηρία το Δήμο Ηρακλείου το 1995 όταν για πρώτη φορά εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος της «Ηράκλειας Πρωτοβουλίας». Λίγα χρόνια μετά η παράταξη του συνεργάστηκε με τη Δημοτική Αρχή του Γ.Κουράκη, όπου ο Κ. Μαμουλάκης ανέλαβε τον κρίσιμο τομέα των τεχνικών έργων, που επί σειρά ετών υπήρξε η μεγάλη ατμομηχανή του Δήμου Ηρακλείου. Στη συνέχεια επέλεξε να στραφεί στο Δήμο Μαλεβιζίου, όπου κατέγραψε μια παραγωγική διαδρομή από τη θέση του Δημάρχου, υλοποιώντας ένα σημαντικό αριθμό έργων και παρεμβάσεων όχι μόνο με ποσοτικά αλλά και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Χθες ο κ. Μαμουλάκης έγραψε μόνος του τους τίτλους τέλους της διαδρομής αυτής φανερά συγκινημένος, τονίζοντας ότι «κάθε κύκλος, κάποια στιγμή κλείνει. Έτσι και για εμένα ολοκληρώθηκε ο κύκλος της αυτοδιοικητικής μου πορείας. Καταφέραμε και κάναμε το Μαλεβίζι μοντέλο ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα και μάλιστα, μέσα στα χρόνια της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Τυχερός ο νέος δήμαρχος, θα πάρει από εμάς μια μεγάλη προίκα. Ειδικότερα όπως εξήγησε , «η απερχόμενη Δημοτική αρχή παραδίδει στη νέα 129 έργα και μελέτες για ολόκληρο τον Δήμο Μαλεβιζιου, συνολικού προϋπολογισμού 116.000 ευρώ». Τον Κώστα Μαμουλάκη διαδέχεται η κ. Ελένη Αστρινάκη – Κανακάκη, η οποία είναι η πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο της παράταξης. Σε ότι αφορά στη θέση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, ο ίδιος τόνισε ότι  αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες, με δημοκρατικές διαδικασίες. “Έχουμε αρκετά ικανότατα στελέχη που μπορούν να προσφέρουν”, είπε, υπογραμμίζοντας ότι στο τέλος της 4ετιας θα γίνει ο απολογισμός και θα αποφασιστεί ποιος θα ηγηθεί της ομάδας στις επόμενες εκλογές. “Ο επικεφαλής μπορεί να είναι κι άλλος, εκτός ομάδας” ανέφερε.

Κώστα ΜαμουλάκηΗ προίκα της νέας Δημοτικής Αρχής

“Θυμάμαι τόσα πολλά από όλα αυτά τα χρόνια, που δεν μπορώ να τα οριοθετησω μέσα μου. Θεωρώ πως ο,τι ήταν να προσφέρω, το πρόσφερα”, τόνισε χθες ο κ. Μαμουλάκης. Ειδικότερα, όπως εξήγησε, παραδίδονται στη νέα δημοτική αρχή,  26 δημοτικά έργα σε στάδιο λίγο πριν τη σύμβασή τους, 22 δημοτικά έργα σε εξέλιξη, 43 δημοτικές μελέτες για έργα σε ολόκληρο το Μαλεβίζι, 17 πολεοδομικές μελέτες, 8 έργα της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. σε εξέλιξη, 5 έργα της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. σε στάδιο λίγο πριν τη σύμβασή τους, 8 μελέτες της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. που αφορούν έργα σε ολόκληρο το Μαλεβίζι.

«Θα εξακολουθήσω να στηρίζω τη δημοτική ομάδα και εκτός Συμβουλίου»

«Κρατάω όλα τα ωραία – και ήταν πραγματικά τα περισσότερα – και θα ήθελα να γνωρίζετε πως για ό,τι με χρειαστείτε, θα βρίσκομαι δίπλα σας. Είμαι σίγουρος πως θα αξιοποιήσετε την εμπειρία και τον ενθουσιασμό σας, θα ασκήσετε εποικοδομητική αντιπολίτευση στηρίζοντας τη νέα δημοτική αρχή σε κάθε τι που θα ενισχύει τη συνέχιση της αναπτυξιακής προοπτικής του Μαλεβιζίου». Αυτό τόνισε χθες ο Κ.Μαμουλάκης αποχαιρετώντας τα στελέχη της παράταξης του. Όπως είπε,  «θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για το όμορφο αυτό, κοινό μας ταξίδι μας και να σας πω ότι πρέπει όλες και όλοι να είστε υπερήφανοι για αυτά που πετύχαμε. Για τα μεγάλα έργα που άλλαξαν τον τόπο μας. Για την ενότητα και το κλίμα συνεργασίας που εδραιώσαμε. Για το ότι όλοι μαζί, καταφέραμε και κάναμε το Μαλεβίζι μοντέλο ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα και μάλιστα, μέσα στα χρόνια της βαθιάς οικονομικής κρίσης! Πιστεύω πολύ σε εσάς, γνωρίζω τις ικανότητές σας και αισθάνομαι πραγματικά ευτυχής που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια! Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω το σύνολο του προσωπικού του δήμου μας. Όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που μας βοήθησαν να υλοποιήσουμε το όραμά μας. Μπορεί να μην είχαμε ποτέ – αριθμητικά – το προσωπικό που προβλεπόταν, αλλά όλοι οι υπηρεσιακοί μας συνεργάτες, κατάφεραν αυτά που φαινόταν αδύνατα. Με συγκινούσε πάντα η ευσυνειδησία και ο ζήλος τους και τους οφείλω ένα μεγάλο, δημόσιο, ευχαριστώ!  Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που συνεργαστήκαμε. Την Περιφέρεια Κρήτης, τους συναδέλφους μας από τους άλλους Δήμους, τους Βουλευτές, τα στελέχη των Υπουργείων, τις αρχές και τις κεντρικές υπηρεσίες, τους Προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια του Μαλεβιζίου, τους φορείς και τους Συλλόγους – πολιτιστικούς, αθλητικούς, γονέων και κηδεμόνων – του τόπου μας. Αγαπητές και αγαπητοί μου φίλοι και συνεργάτες, σας εύχομαι να είστε πάντα υγιείς και να διατηρήσετε τη δύναμη και το ίδιο πάθος στη συνέχιση του αγώνα της κοινωνικής προσφοράς. Είναι δύσκολος ο δρόμος, το γνωρίζουμε όλοι καλά, αλλά αξίζει να τα δώσετε και πάλι όλα για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του!».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει