ΕΠΕΣΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ: Τραγωδία με 3 νεκρούς

101

Δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας πιλότος είναι οι τρεις νεκροί από την πτώση του πολιτικού ελικοπτέρου, το οποίο κατέπεσε χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά.

Αρχικά ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο Ρώσων, ενώ ακολούθησε η ανάσυρση σορού του Έλληνα χειριστή. Οι τρεις επιβαίνοντες βρέθηκαν μέσα στην καμπίνα του ελικοπτέρου.

Οι έρευνες κράτησαν περίπου δύο ώρες μέχρι να εντοπιστούν νεκροί οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Στο σημείο εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, το οποίο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από το «Ελ. Βενιζέλος» προς Γαλατά, ωστόσο κάποια στιγμή χάθηκε από την προσέγγιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το ελικόπτερο δεν μπόρεσε να σηκωθεί και έπεσε πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ. Η απογείωση ήταν από την πλευρά του Γαλατά, ενώ έπεσε στην μπούκα του λιμανιού προς Υδρα).

Οι επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου ήταν δύο Ρώσοι, καθώς και ένας Ελληνας, ο οποίος ήταν ο χειριστής του ελικοπτέρου. Οι Ρώσοι επιβαίνοντες βρίσκονταν αρχικά σε κότερο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το ελικοδρόμιο του Γαλατά με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι πρώτες εκτιμήσεις – Μπλακ άουτ στο νησί

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη η οποία οδήγησε στην απώλεια ελέγχου του ελικοπτέρου με αποτέλεσμα να προσκρούσει πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ μεταξύ Πόρου και Γαλατά και εν συνεχεία να καταπέσει στη θάλασσα προκαλώντας γενικευμένο μπλακ άουτ στον Πόρο.

Λόγω της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου στα καλώδια, όλο το νησί έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει