Εκδήλωση μνήμης για την Αικατερίνη Μαριδάκη-Κασσωτάκη στο Τζερμιάδων

247

Εκδήλωση μνήμης και τιμής  για την Αικατερίνη Μαριδάκη-Κασσωτάκη, καθηγήτρια και τ. αντιπρύτανη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα Αντωνίου Βορεάδη του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμιάδων.

Την εκδήλωση οργανώνει  ο Δήμος του Οροπεδίου Λασιθίου σε συνεργασία με την Πνευματική Εστία του Οροπεδίου Λασιθίου, το Καμπάνειο Ίδρυμα, τον Σύλλογο των Λασιθιωτών Αττικής «Ο Δικταίος», τον Σύνδεσμο Λασιθιωτών Ηρακλείου «Το Οροπέδιο», τον Σύλλογο Οροπεδιωτών Λασιθιωτών Αγίου Νικολάου «Δίας», το Σύλλογο  Γυναικών Οροπεδίου  Λασιθίου «Ρέα» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Κωνστανίνου Λασιθίου, με την υποστήριξη και την παρουσία του  περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη.

Για το επιστημονικό έργο της τιμωμένης και τη διεθνή του απήχηση θα μιλήσει ο διακεκριμένος καθηγητής πανεπιστημίου  Δρ. Βασίλειος Φθενάκης.

Για τη προσφορά της Αικατερίνης Μαριδάκη-Κασσωτάκη στην ελληνική εκπαίδευση θα μιλήσει ο Ιωάννης Πυργιωτάκης ομότιμος καθηγητής τ. αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης. Στη  συμβολή της στη μελέτη του λαϊκού πολιτισμού του Οροπεδίου Λασιθίου θα αναφερθεί ο Αδαμάντιος Κρασανάκης, επίτιμος  διευθυντής υπουργείου Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής θα παρουσιαστεί από τον Ιωάννη Χρονάκη φιλόλογο τ. λυκειάρχη και  τη Μαρία Καροφυλλάκη-Σπάρταλη φιλόλογο, η πρώτη ποιητική συλλογή του Μιχάλη Κασσωτάκη, ομότιμου καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών  με τίτλο «Στο φως των στοχασμών και των ονείρων» που είναι αφιερωμένη στην πολυαγαπημένη σύζυγό του.

Αντί αποχαιρετισμού θα μιλήσουν  ο Γεώργιος Μηλιαράς τ. δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, η Δέσποινα Δαμιανάκη-Ουρανού, πρόεδρος «Δικταίου»  και  ο Γεώργιος Παναγιωτάκης ιστορικός ερευνητής. Ακολουθεί επίδοση τιμητικής πλακέτας από τους προέδρους των φορέων διοργάνωσης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου θα προσφέρει κέρασμα στους συμμετέχοντες, τιμώντας την αείμνηστη που υπήρξε εκλεκτό μέλος του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει