Εγκαινιάζεται η έκθεση για τον Γιώργο Σεφέρη

121

Εγκαινιάζεται αύριο στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Νεάπολης,  έκθεση φωτογραφίας,  τμήμα της παλαιότερης έκθεσης «Ο φωτογράφος Γιώργος Σεφέρης», που διοργάνωσε και επιμελήθηκε το ΜΙΕΤ, με τίτλο Γιώργος Σεφέρης, «Ζήτημα Φωτός»,  με  τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης  και σε  συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στον αύλειο χώρο του Μουσείου αύριο Κυριακή 18 Αυγούστου 2019,στις 7.30 το απόγευμα, με ομιλητές τη φιλόλογο Μαρία Κωστάκη και τον αρχιτέκτονα Οδυσσέα Σγουρό, ενώ μελοποιημένη ποίηση θα αποδώσουν οι Κώστας Πρατσινάκης- τραγούδι, Κώστας Ματσίγκος- κιθάρα-μαντολίνο, Αθανάσιος Κοντονικόλας- Πιάνο. Απαγγελία ποιημάτων Δημήτρης Παπαδάκης, ηθοποιός.

Με αυτό τον τρόπο το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Νεάπολης,  τιμά τον μέγιστο ποιητή, Γιώργο  Σεφέρη ( 1900-1971), με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 48 χρόνων  από την εκδημία του(20/9/71) και 56 από την απονομή του βραβείου Νόμπελ (24/10/63)  αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και μια άλλη πτυχή του, αυτή του ερασιτέχνη φωτογράφου και  τη δυνατότητά του να χρησιμοποιεί την τέχνη της φωτογραφίας, ως ένα άλλο μέσο αφήγησης.

Η έκθεση θα διαρκέσει   ως 31 Μαρτίου 2020.

Ώρες λειτουργίας τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, καθημερινά 10:30 -16:30 και Οκτώβριο ως Μάρτιο κατόπιν τηλ. επικοινωνίας  για σχολικές ομάδες και γκρουπ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει