ΕΛ.ΑΣ: Αλλαγές φέρνει το Συμβούλιο Μεταθέσεων Αξιωματικών

362

Αλλαγές στους επικεφαλής υπηρεσιών του νομού Ηρακλείου φέρνει το Συμβούλιο Μεταθέσεων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά χθες. Φυσικά, όπως προβλέπεται εκ του νόμου, υπάρχει δικαίωμα ένστασης με σκοπό την ακύρωση της μετάθεσης, μέχρι στιγμής πάντως τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου Μανόλης Καρανδινός αποφασίστηκε να μετατεθεί ως επικεφαλής στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών. Αντίστοιχα, ο μέχρι πρότινος διοικητής της υπηρεσίας, Κώστας Γρηγορίου, ο οποίος υπηρέτησε εκεί επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια, προβλέπεται να πάρει φύλλο πορείας για το γνώριμο από το υπηρεσιακό του παρελθόν Τμήμα Μεταγωγών. Στο Τμήμα Μεταγωγών θα μετακινηθεί και ένας ακόμα αξιωματικός που τώρα υπηρετεί στο ΤΑΕ Ηρακλείου.

Στην περίπτωση του Μανόλη Καρανδινού αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που αποφασίζεται από το Συμβούλιο Μεταθέσεων να μετακινηθεί υπηρεσιακά στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών. Η πρώτη φορά ήταν το 2015, όμως είχε κάνει προσφυγή ακύρωσης και δικαιώθηκε, παραμένοντας στο τιμόνι της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου. Η υπηρεσιακή του διαδρομή είναι γνωστή τόσο στους κύκλους της Αστυνομίας όσο και στους κύκλους των παρανόμων και των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, ενώ ως διοικητής της Δίωξης  έχει κάνει σειρά διαλέξεων σε σχολεία του νομού σε μία προσπάθεια ενημέρωσης  των μαθητών για τη μάστιγα των ναρκωτικών.

Στο Τμήμα Μοιρών μετατίθεται ένας ακόμα αξιωματικός που έρχεται στην Κρήτη από Αθήνα. Αστυνομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι από πλευράς ηγεσίας επιχειρείται να υπάρξει ένας άλλος, εντελώς διαφορετικός σχεδιασμός, για την περιοχή της Μεσσαράς.

Ο μέχρι πρότινος διοικητής του Τμήματος Μεταγωγών Κώστας Φλουρής αναμένεται να πάρει φύλλο πορείας για το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου ως επικεφαλής της υπηρεσίας. Ο Κώστας Φλουρής υπηρέτησε επί τρία χρόνια στο Μεταγωγών, προερχόμενος από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών. Αστυνομικοί κύκλοι εκτιμούσαν  ότι σε αυτές τις μεταθέσεις ίσως εντασσόταν στο δυναμικό της Ασφάλειας Ηρακλείου, κάτι όμως που δεν συνέβη στη φάση αυτή.

Ο μέχρι πρότινος διοικητής του Τμήματος Μαλεβιζίου Διαμαντής Αντωνάκης επιστρέφει στα παλιά του «λημέρια», δηλαδή στο ΤΑΕ Ηρακλείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει