Στις Μαργαρίτες το Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών

194

Στο χωριό των κεραμοποιών στις Μαργαρίτες πραγματοποιείται το 34ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών το Σάββατο 17 Αυγούστου.  Το συνέδριο συνδιοργανώνει η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου. Κεντρικό θέμα τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του Μυλοποτάμου και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν.

Τα θέματά του συνεδρίου επιλέχθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Μυλοποταμιτών, με γνώμονα την αναπτυξιακή προοπτική και τα προβλήματα της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου. Κεντρικός στόχος είναι η προώθηση λύσεων και η ανάπτυξη στοχοθεσίας με κεντρικούς άξονες τον πολιτισμό, την κοινωνία  και την τοπική οικονομία.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου η Πανελλήνια Πολιτιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών θεσμοθετεί τη βράβευση των εισαχθέντων συντοπιτών της  στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της περιόδου 2017-2018.  Ειδικές τιμητικές διακρίσεις θα δοθούν σε εκείνους που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό μορίων, ενώ θα δοθούν σε όλους τους εισαχθέντες ειδικοί έπαινοι. Επίσης θα  γίνει και ειδική κλήρωση στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται δωροεπιταγές και  ηλεκτρονικά gadgets.  Προϋπόθεση για την βράβευση των εν λόγω φοιτητών είναι να έχουν  αποφοιτήσει από τα  Λύκεια Ανωγείων, Περάματος, Πανόρμου και ΕΠΑΛ Γαράζου και Ρεθύμνου.  Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί ειδικό επιμορφωτικό σε σεμινάριο στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν οι φοιτητές που θα τιμηθούν καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος.

Το θέμα του σεμιναρίου θα είναι διαδραστικό και θα αφορά στην αγορά εργασίας. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το πώς θα φτιάξουν σωστά ένα βιογραφικό καθώς και για το πώς θα προετοιμαστούν σωστά για μια συνέντευξη. Το σεμινάριο θα συντονίζει  η Αγγελική  Μπουρμπούλη, Διδάκτορας Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνη Σπουδών και Έρευνας Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), με αντικείμενο: Την Επιμόρφωση των  Δημοσίων Λειτουργών στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση.

Όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των καθαρότερων χωριών της επαρχίας Μυλοποτάμου. Τα τρία πρώτα χωριά θα λάβουν τιμητική διάκριση και χρηματικό έπαθλο που θα μπορεί να αξιοποιηθεί για συγκεκριμένες δράσεις. Στο πρόγραμμα θα υπάρχει και ειδικό αφιέρωμα με αφορμή το έτος Ερωτόκριτος.  Συγκεκριμένα, θα απαγγελθεί το ποίημα “Η Καλή” του Μανώλη Γιαννουσάκη ως αφιέρωμα στα τετρακόσια χρόνια από την έκδοση του Ερωτόκριτου. Απαγγελία Στέλλα Εμ. Πιθαρούλιου Φιλόλογος, μουσική ερμηνεία  Πέτρος Μαρούλης λυράρης.  Το συνέδριο θα ευλογήσει ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει