Η «Φαίδρα» σε μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και του Φεστιβάλ Επιδαύρου

130

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ παρουσιάζουν τη «Φαίδρα» του Ρακίνα σήμερα στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης». Η παράσταση αρχίζει στις 9:30 το βράδυ, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο Καλοκαίρι 2019».

Η κλασική τραγωδία του Ρακίνα Φαίδρα, αριστούργημα του γαλλικού 17ου αιώνα, που αντλεί τις πηγές της από τον Πλούταρχο και τον Βιργίλιο και εμπνέεται το θέμα της από τα έργα Ιππόλυτος του Ευριπίδη και Φαίδρα του Σενέκα, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Έφης Θεοδώρου.

Ό άνομος έρωτας της Φαίδρας για τον Ιππόλυτο, τον γιο του συζύγου της Θησέα, ζωντανεύει μέσα από τη νέα μετάφραση του ποιητή και μεταφραστή Στρατή Πασχάλη, που αποδίδει μέσα από μια γλώσσα σύγχρονη τη μορφολογία του πρωτότυπου έργου με μέτρο και ομοιοκαταληξία, όσο το δυνατόν πιο πιστά στις τονικότητες και τους ρυθμούς του.

Θραύσματα του κειμένου θα ακουστούν ηχογραφημένα στα γαλλικά από ηθοποιούς που ανήκουν στην πρωτοπορία της σύγχρονης γαλλικής σκηνής: Valerie Dreville, Matthieu Sampeur, Cedric Eeckhout, Melodie Richard, Francois Loriquet, Farida Rahouadj,Yasmine Hadj Ali

Μετάφραση: Στρατής Πασχάλης  Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου, σκηνικά: Εύα Μανιδάκη, Κοστούμια: Άγγελος Μέντης,   μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής, κίνηση: Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης,  φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ, βοηθός σκηνοθέτη: Ηλιάνα Καλαδάμη,  βοηθός κινησιολόγου: Μυρτώ Δελημιχάλη.

Παίζουν: Μαρία Σκουλά (Φαίδρα), Γιάννος Περλέγκας (Θησέας), Γιάννης Παπαδόπουλος (Ιππόλυτος), Γιωργής Τσαμπουράκης (Θηραμένης), Μαριάννα Δημητρίου (Οινώνη), Πηνελόπη Τσιλίκα (Αρικία), Ελένη Μπούκλη (Ισμήνη/Πανόπη).

Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.

Είσοδος:  15 ευρώ.

  • Τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνω των 65 ετών: 12 ευρώ.
  • Μαθητές, φοιτητές, άνεργοι ΟΑΕΔ, ΑμεΑ έως 67%: 10 ευρώ.

ΑμεΑ πάνω από 67% δωρεάν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει