ΤΙ ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΚΑΝ: Απατεώνες με… gps ψάχνουν ανυποψίαστους

1,313

Μετά τα παραπλανητικά τηλεφωνήματα  και τα δήθεν  συγγενικά μας πρόσωπα που εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα μία νέα προσπάθεια εξαπάτησης Ηρακλειωτών θα πρέπει να απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές, οι οποίες όμως δεν έχουν κάποια σχετική καταγγελία.

Αναγνώστες της «Π» μάς κατήγγειλαν ότι άγνωστα άτομα εισέβαλαν στα σπίτια τους με τη δικαιολογία ότι το gps  έδειχνε ότι το αντικείμενο που ζητούσαν (ένα ηχείο) βρίσκεται στην οικία τους και με απίστευτο θράσος και επιμονή ζητούσαν να ψάξουν για να το βρουν.

Ένα τέτοιο περιστατικό έγινε πριν από λίγες ημέρες σε σπίτι στον Άγιο Ιωάννη, όπου ένα άτομο νεαρής ηλικίας ζητούσε επιτακτικά να ψάξει το σπίτι για να βρει το ηχείο του, αξίας 250 ευρώ, γιατί όπως έλεγε στην ένοικο του σπιτιού, το gps  έδειχνε ότι βρίσκεται στο εσωτερικό της οικίας.

Η απρόσμενη και περίεργη επίσκεψη έγινε μέρα μεσημέρι και ο νεαρός που χτύπησε την πόρτα του σπιτιού δεν έλεγε να φύγει εάν δεν ψάξει όλα τα δωμάτια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο άτομο ζητούσε πληροφορίες για τα άτομα που διαμένουν στο σπίτι, αλλά και πόσα άτομα μένουν στον πρώτο όροφο.

Η κυρία που άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της ήταν υποψιασμένη. Τους είπε ότι δεν υπάρχει το αντικείμενο που ζητούν και δείχνει το gps και πως εάν θέλουν να το ψάξουν μέσα στο σπίτι της, αυτό θα γίνει μόνο παρουσία αστυνομικού.

Ο νεαρής ηλικίας άνδρας βρίσκοντας ένα σωρό δικαιολογίες – πότε μιλούσε για την τιμή του αντικειμένου, πότε για την ακρίβεια του gps- της είπε ότι «καλύτερα να μην εμπλακεί η αστυνομία και επέμενε να μπει μέσα στο σπίτι και να ψάξει.

Για καλή τύχη της κυρίας που μίλησε στην «Π», την έντονη συζήτηση άκουσαν γείτονές της και τότε μόνο ο πολύ ευγενικός νεαρός άνδρας δέχθηκε να φύγει από το σπίτι.

Μάλιστα, όπως είδαν άτομα που άκουσαν τη φασαρία, ο νεαρός έφυγε με τα πόδια, όμως λίγα μέτρα πιο κάτω επιβιβάστηκε σε ένα αυτοκίνητο μικρού μεγέθους και κίτρινου χρώματος, μέσα στο οποίο υπήρχε ένας ακόμη νεαρός αλλά κι ένα παιδί.

Αστυνομικοί που ρωτήθηκαν για το εάν υπάρχουν καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά ανέφεραν ότι δεν έχει υπάρξει κάποια σχετική καταγγελία και τόνισαν ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί, αλλά και το ότι ο κόσμος θα πρέπει να πράξει – όπως έκανε η καταγγέλλουσα στην «Π» να είναι πολύ επιφυλακτικός και να ενημερώνει άμεσα την Αστυνομία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει