Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο πρωθυπουργός

474

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας τον κύκλο επισκέψεών του στα Υπουργεία.

Ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε σύσκεψη με τον υπουργό, Μάκη Βορίδη, τους υφυπουργούς Φωτεινή Αραμπατζή και Κωνσταντίνο Σκρέκα και τους γενικούς γραμματείς δρα Κωνσταντίνο Μπαγινέτα και δρα Γεώργιο Στρατάκο.

«Η ατζέντα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν θα μπορούσε παρά να είναι εξαιρετικά φιλόδοξη, όχι μόνο διότι είναι μια πολιτική που αφορά εκατομμύρια συμπολίτες μας, αλλά και διότι έχουμε θέσει την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα ως κεντρική πολιτική προτεραιότητα του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός για να προσθέσει:

«Έχουμε σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα στον πρωτογενή τομέα, τα οποία και πρέπει να αξιοποιήσουμε. Αλλά για να τα αξιοποιήσουμε, όπως είπε και ο υπουργός, πρέπει να αλλάξουμε. Αυτό σημαίνει ότι θα θέσουμε σε πρώτη προτεραιότητα τη διαπραγμάτευση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική».

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης δήλωσε:

«Καλωσορίσαμε με μεγάλη χαρά τον πρωθυπουργό στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Είχαμε μία ενδιαφέρουσα και διεξοδική συζήτηση, όπου εκτέθηκαν οι πολιτικές προτεραιότητες του Υπουργείου. Ανάμεσα σε αυτές ήταν η διαπραγμάτευση για τη νέα ευρωπαϊκή ΚΑΠ, όπου στο επίκεντρό της θέτει τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών.

Ο πρωθυπουργός έδωσε σαφή κατεύθυνση για τα θέματα της αντιμετώπισης των παρανόμων ελληνοποιήσεων και του μιμητισμού των αγροτικών προϊόντων αλλά και για την πάταξη αυτού του φαινόμενου».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει