“Η αυλή των θαυμάτων” από τη θεατρική ομάδα Μαλεβιζίου

302

Ένα από τα έργα που σημάδεψαν την πορεία του Ελληνικού Θεάτρου, η   «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη ανεβαίνει στην σκηνή από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Μαλεβιζίου, σε σκηνοθεσία του Δομήνικου Ταβερναράκη, με ελεύθερη είσοδο. Παραστάσεις θα δοθούν την Κυριακή 28 Ιουλίου στο  Καμηλάρι, την Τετάρτη 31 Ιουλίου στον Κρουσώνα , την Πέμπτη 1 Αυγούστου στην Αγία Μαρίνα, την Δευτέρα 5 Αυγούστου στο Φόδελε,την Τρίτη 6 Αυγούστου στο Γάζι – Ανοιχτό Θέατρο Δήμου Μαλεβιζίου (θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μαλεβιζίου)  την Τετάρτη 7 Αυγούστου στην  Τύλισο και την Κυριακή 11 Αυγούστου στη  Μονή.

Το έργο

Ελλάδα 1957.

Σε μια λαϊκή αυλή στο Βύρωνα μοιράζονται τις ζωές τους οι ήρωες του έργου.

Άνθρωποι ετερόκλιτοι και διαφορετικοί μεταξύ τους μα γνώριμοι κι ευδιάκριτοι στη συλλογική μας μνήμη, συνθέτουν μια αληθινή και βαθιά ανθρώπινη, μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας του χθες, διόλου μακρινής στο σήμερα.  Σε αυτή την αυλή συναντώνται και διαπλέκονται καθημερινά, οι προσδοκίες, οι αγωνίες τους, οι εξομολογημένοι κι οι ανομολόγητοι πόθοι τους.

Εκεί χτίζουν τις ελπίδες για το μέλλον, που κάτι καλύτερο θα φέρει… κι εκεί γκρεμίζονται μαζί με την αυλή τους, που δεν έχει χώρο στο “νέο κόσμο” που οικοδομείται με “όχημα” την πολυκατοικία και την αντιπαροχή.

Συντελεστές: σκηνοθεσία: Δομήνικος Ταβερναράκης. Συμμετέχουν (αλφαβητικά): Αλεγκάκης Θανάσης, Βερτούδου Ελένη, Βούρλος Αντώνης, Γιαννακουδάκης Γιώργος, Γκαντζιας Τάσος, Κτιστάκη Μαρία, Κυριακίδου Ειρήνη, Λεράκη Σέβη, Λιαδάκη Μαρία, Λίτινα Ματένια, Μπουμπάκη Γωγώ, Πανταζής Κωνσταντίνος, Παπαδοσπυριδάκης Μανώλης, Ραχωνη Βασιλική, Σφακιανάκη Χρυσάνθη, Ταβερναράκης Δομήνικος, Τερζάκη Ειρήνη, Τζανάκη Λίτσα, Τσιντάρη Ελένη, Χαριτάκη Εύα, Χουστουλάκη Μαίρη, Χριστουλάκη Λίτσα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει