ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

497

Μπορούν να συνεργαστούν οι δύο;

Θα περίμενε κανένας ότι πηγαίνοντας προς το τέλος του Ιουλίου είχαν συμφωνήσει στον Δήμο Ηρακλείου ποιοι θα πάνε με ποιους. Στη Λότζια δεν βιάζονται, ίσως και γιατί περιμένουν το δώρο της αλλαγής του νόμου από το Υπουργείο Εσωτερικών, που θα ξεμπλοκάρει πολλούς Δήμους που είναι στην ίδια κατάσταση με το Ηράκλειο- η δημοτική Αρχή μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Αλλά και πάλι πώς θα καλύψει ο Λαμπρινός τις 23 έμμισθες θέσεις με τους 12 συμβούλους που έχει; Και πώς θα έχει πλειοψηφία όταν την χρειαστεί στο Σώμα; Η λύση θα ήταν να συνεργαστεί με τον Κουράκη και την παράταξή του και εκεί όλα θα λυνόταν.

Είναι άλλωστε μια… θέση η οποία υποστηρίζεται από ορισμένους συμβούλους και των δύο πλευρών, που επιζητούν τη συνεργασία. Αλλά μπορούν να το… υπηρετήσουν ο Λαμπρινός με τον Κουράκη αυτό;

Δύσκολο, κι ο καθένας για τους λόγους του… Η Λότζια βλέπει με… μισό μάτι τον Κουράκη- του χρεώνουν ακόμη και «συνεργασία» με τον Μαρινάκη για την ΠΕΔ, κάτι που διαψεύδει η πλευρά του πρώην δημάρχου- ενώ από την πλευρά του Κουράκη θεωρούν ότι δεν υπάρχουν ανοιχτά χαρτιά από τη δημοτική Αρχή.

 

Λυγερός

Δεν υπάρχει χημεία

…Σε αυτή την επικείμενη συνεργασία στο Δημοτικό Συμβούλιο πιο κοντά στον Λαμπρινό είναι ο Σισαμάκης με τον Κουκιαδάκη (χωρίς πάντως οι ίδιοι να επιθυμούν και τόσο να έχουν «θέσεις»), ενώ κάποιοι έχουν ήδη φορέσει το κοστούμι του αντιδημάρχου!

Μην βιάζονται πάντως γιατί έχουν μπει και… βέτο για τρία τουλάχιστον πρόσωπα!

Ο Λαμπρινός  πάντως θα ήθελε και την ομάδα του Λυγερού -πλην ενός- αλλά και ο ίδιος πια δεν έχει τη «χημεία» που είχε στην αρχή της προηγούμενης θητείας με τον επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών.

 

Η κατάσταση του γλυπτού μνήμης για τους αδικοχαμένους Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικό, που έχει στηθεί στη ροτόντα στα κτήρια της Κνωσού,

Μα δεν το βλέπει κανείς;

Πραγματικά είναι… εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει.

Η κατάσταση του γλυπτού μνήμης για τους αδικοχαμένους Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικό, που έχει στηθεί στη ροτόντα στα κτήρια της Κνωσού, δεν τιμά ούτε τους αδικοχαμένους καθηγητές ούτε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο Καλούστ Παραγκαμιάν που δημοσίευσε τη φωτογραφία.

Μα δεν το βλέπει κανείς;

 

Τελικά υπήρξε στρατός;

Άντε, βρε παιδιά, να μάθουμε τι έγινε! Αναλυτικά στοιχεία για τον… “στρατό” κομματικών φίλων και αφισοκολλητών που έστησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 ζητά το Κίνημα Αλλαγής με την πρώτη ερώτηση που κατέθεσε στη νέα Βουλή.

Η κυρία Φώφη Γεννηματά και οι 21 βουλευτές του κόμματος ζητούν από όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ να διαβιβάσουν στο Κοινοβούλιο αναλυτικούς καταλόγους με γενικούς και ειδικούς γραμματείς, μετακλητούς και δημοσιογράφους που διορίστηκαν σε υπουργεία και κρατικούς φορείς καθώς και το οικονομικό κόστος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2015 έως και το 2019 εκδόθηκαν πάνω από 14 αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορούσαν αυξήσεις των θέσεων του προσωπικού των ανωτέρω κατηγοριών που επικουρούσαν τα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και κατείχαν κυβερνητικές θέσεις.

Επίσης, συχνά είδαν το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις κάλυψης των θέσεων αυτών όχι απλώς από κομματικούς φίλους και στελέχη των συγκυβερνώντων κομμάτων, αλλά και από συγγενείς και προσωπικούς φίλους των κυβερνητικών στελεχών.

 

Η πρώτη ομιλία του Γιώργου Λογιάδη στη Βουλή

Γιατί όχι σιδηρόδρομο;

Διάβασα με προσοχή την πρώτη ομιλία του Γιώργου Λογιάδη στη Βουλή. Πολύ καλή. Αναφέρθηκε στα οικονομικά και σε όσα μπορεί και πρέπει να κάνει η χώρα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έλλειψη των υποδομών στο νησί σε όλους τους τομείς.  «Είναι τεράστια η έλλειψη υποδομών, ο ΒΟΑΚ και γενικά όλο το οδικό δίκτυο της Κρήτης πρέπει να αναβαθμιστεί άμεσα. Βιολογικοί καθαρισμοί χρειάζονται παντού και να λειτουργούν σωστά, όπως επίσης και μαρίνες» είπε και έριξε την ιδέα του κόμματός του:

« Το ΜέΡΑ25 προτείνει τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου στην Κρήτη, που θα συνδέει το νησί από άκρη σε άκρη» ανέφερε, ίσως γιατί ο Βαρουφάκης έχει εκφραστεί κατά του ΒΟΑΚ.

 

@patris
Πιο εύκολο είναι να πεθάνει η καρδιά του σουλτάνου παρά ο σουλτάνος από καρδιά.
Antonis

 

Σημαιοφόροι με τους βαθμούς

Επιστροφή στα… πατροπαράδοτα από το Υπουργείο Παιδείας! Η Νίκη Κεραμέως, ξεκαθάρισε πως όσοι εκπαιδευτικοί έχουν αποσπαστεί σε φορείς θα πρέπει να «ξεσκονίσουν» τα βιβλία τους, γιατί θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες, ανακοινώνοντας ουσιαστικά τη μείωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς, για να επιστρέψουν περισσότεροι εκπαιδευτικοί στις τάξεις.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, σε υπουργεία, φορείς του Δημοσίου, αλλά και εντός της Βουλής υπάρχουν αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που έχουν ακόμη και δέκα χρόνια να πατήσουν σε σχολικές αίθουσες. Αυτή πλέον η προνομιούχα τάξη δασκάλων και καθηγητών θα επιστρέψει στα θρανία.

Το πιο σημαντικό όμως από τις αλλαγές, ή πιο σωστά από τις «επαναφορές» που ετοιμάζει η κυβέρνηση είναι το «τέλος» σε κάθε φήμη, συζήτηση ή διαρροή επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν κατάργηση του αγιασμού στα σχολεία ή της πρωινής προσευχής και φυσικά την κατάργηση της κλήρωσης για τη σημαία, αφού επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς με τους άριστους να είναι -ξανά- οι σημαιοφόροι κατά τις παρελάσεις.

 

ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής

Επανέρχεται ο Κριμιζής

Να μια καλή είδηση από τότε που τον… καθάρισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Kαθήκοντα άμισθου συμβούλου στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Κριμιζής είναι ο μόνος επιστήμονας που έχει συμμετάσχει σε αποστολές προς όλους τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Σημαντικό στέλεχος του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ, ο κ. Κριμιζής διετέλεσε επικεφαλής επιστήμονας και αργότερα διευθυντής του τμήματος Διαστημικής στο φημισμένο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής (APL) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Το βιογραφικό του περιλαμβάνει 23 αποστολές της NASA και της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA, περισσότερες από 600 επιστημονικές δημοσιεύσεις, αλλά και πολλά βραβεία. Υπήρξε εξάλλου ο βασικός εμπνευστής της πολιτικής «καλύτερα, ταχύτερα, φθηνότερα» που υιοθετήθηκε επίσημα από τη NASA. Είναι επίτιμος πλέον διευθυντής του τμήματος Διαστημικής του Johns Hopkins και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

 

Ο Παύλος Πολάκης και ο Γιάννης Στουρνάρας 

Αρχή με Παύλο Πολάκη

Με τις υποθέσεις του Παύλου Πολάκη θα ξεκινήσει σήμερα τις εργασίες της η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Τα μέλη της Επιτροπής καλούν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας για δύο δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί, αλλά δεν είχαν εξεταστεί τους προηγούμενους μήνες.

Η πρώτη δικογραφία σχηματίστηκε μετά από τη μήνυση που κατέθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας για παράνομη καταγραφή τηλεφωνικής συνομιλίας και η δεύτερη μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε το πρώην στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής.

Οι υποθέσεις του κ. Πολάκη διαβιβάζονται σύμφωνα με τις συνταγματικές διατάξεις για την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Πάντως, από την πλευρά του ο κ. Πολάκης ζητά να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος για τις ευθύνες υπουργών και με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους καλεί τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής.

 

Μα ποιος τους προώθησε;

Τώρα τι έπαθε ο Ραγκούσης και προσπάθησε να εμπλέξει τον Καραμαλάκη σε… πολιτικά τερτίπια; Αμέσως πάντως απάντησε… και αυστηρά ο Χρυσοχοΐδης!

Ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε επιτελάρχης το 2017, υπαρχηγός το 2018 και αρχηγός σήμερα” τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

“Αντιλαμβάνονται όλοι, από την εξέλιξη της σταδιοδρομίας του, ότι η επιλογή του νέου αρχηγού δεν έχει καμία σχέση με κομματισμό και αναξιοκρατία.

Αυτά προς απάντηση μιας εμφανώς βιαστικής, ακραία επιθετικής, άδικης και προσβλητικής προς το πρόσωπο του αρχηγού και του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που κάνει λόγο για αναστήλωση του κράτους της δεξιάς και μάλιστα (!) με κλιμακούμενη προκλητικότητα” καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ο Ερντογάν

Κι όμως, ζει ο… Ερντογάν

Ο Ερντογάν, για τον οποίο υπήρχαν φήμες ακόμη και θανάτου, συνεχάρη τον Boris Johnson για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές των Συντηρητικών που τον φέρνει στην ηγεσία του κόμματος και κατά συνέπεια και στην πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Tούρκος πρόεδρος ευχήθηκε “καλή επιτυχία” στον Τζόνσον στα πρωθυπουργικά καθήκοντά του!

Πάντως πολύ γρήγορα… διέψευσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Arab Turk, επικαλούμενο πηγή της τουρκικής προεδρίας, την είδηση θανάτου του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν από ανακοπή καρδιάς, που έκανε τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Η ίδια πηγή απέδωσε τη διασπορά της ψευδούς αυτής είδησης σε ορισμένα αραβικά μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος χαίρει άκρας υγείας και συνεχίζει το έργο του.

Η είδηση φαίνεται να ξεκίνησε από την ισραηλινή έκδοση της ιστοσελίδας wikipedia, όταν άγνωστοι πρόσθεσαν στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια την ημερομηνία θανάτου του Τούρκου προέδρου με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος.

Στη συνέχεια η υποτιθέμενη ημερομηνία θανάτου του Ερντογάν αφαιρέθηκε και το λήμμα κλειδώθηκε από τους υπεύθυνους της εγκυκλοπαίδειας.

 

Δεν κατάλαβαν

Αλήθεια, κάποιοι ακόμη δεν έχουν καταλάβει τι έγινε στις 7 Ιουλίου; Γιατί βλέπω ότι θέλουν να… μείνουν σε παλιές εμμονές και δεν έχουν μάθει ούτε για συναντήσεις, ούτε για άλλα… ζητήματα που έχουν προκύψει. Νέα δεδομένα!

 

Νομοσχέδια

Έρχονται τα πρώτα νομοσχέδια. Οπως αποφασίστηκε στη διάσκεψη των προέδρων χθες το απόγευμα, κατατίθεται με την κανονική διαδικασία το ν/σ για το επιτελικό κράτος, το οποίο μπαίνει στην αρμόδια επιτροπή την Παρασκευή. Την Παρασκευή κατατίθεται επίσης το φορολογικό νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το οποίο εισάγεται τη Δευτέρα στην αρμόδια επιτροπή και την Τρίτη στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

 

Θα σωθούν

Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε αυτός ο Άδωνις, αλλά εάν πάει καλά η δουλειά της Creta Farms, που την έριξαν έξω οι ιδιοκτήτες της, θα σωθούν τουλάχιστον μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

 

Πλατφόρμα

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι ανοίγει ξανά η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ (ακαδημαϊκού έτους 2018-19), από σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019, έως και την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στον σύνδεσμο: https://stegastiko.minedu.gov.gr/

 

Μαγαζάκι

Έχουν κάθε δίκιο να παραπονιούνται οι κάτοικοι του κέντρου στην Καλοκαιρινού όταν βλέπουν συστηματικά ορισμένους να χρησιμοποιούν τις ζαρντινέριες του Δήμου για να στερεώνουν τις μαρκίζες τους! Σου λέει, δικό μας το μαγαζί!

 

Αριθμός

Για να ξέρετε όταν καλείτε τη ΔΕΥΑΗ μαζί με τον γνωστό πενταψήφιο αριθμό (11122) για πληροφορίες, βλάβες και διανομή νερού, λειτουργεί πλέον και ο αριθμός 2810-339050 (αστική χρέωση) για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει