Η ατζέντα του Λαμπρινού στη συνάντηση με Αυγενάκη

201

Τα σημαντικά θέματα αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου αναμένεται να συζητηθούν σήμερα στην Αθήνα στο πλαίσιο συνάντησης του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Σε πρώτο επίπεδο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναμένεται να τεθεί το θέμα του στεγάστρου για το Παγκρήτιο Στάδιο, για το οποίο έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη κι έχει εξασφαλιστεί ήδη χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατομμυρίου, με τη δημοπράτηση του έργου να βρίσκεται σε αναμονή.

Ο δήμαρχος αναμένεται επίσης να αναφερθεί στην ενεργειακή αναβάθμιση του Παγκρήτιου, για την οποία υπάρχει ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι Λευτέρης Αυγενάκης και Βασίλης Λαμπρινός ωστόσο, πέραν από τα δύο βασικά και μεγάλα θέματα του Παγκρήτιου αναμένεται να συζητήσουν συνολικά τις ανάγκες σε ενίσχυση υποδομών αθλητισμού συνολικά για το Δήμο Ηρακλείου.

Μεταξύ των δράσεων που σκοπεύει να δρομολογήσει η δημοτική Αρχή είναι η ανέγερση ενός νέου κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών, ενός νέου κλειστού προπονητηρίου για κλασικό αθλητισμό, καθώς και η δημιουργία δύο νέων αιθουσών αθλοπαιδιών σε κεντρικό σημείο της πόλης, αλλά και στο νότιο τμήμα της.

Ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός προβλέπεται να παρουσιάσει συνολικά το όραμα της δημοτικής Αρχής στον τομέα του Αθλητισμού, να ακούσει τις προτάσεις του υφυπουργού και βουλευτή Ηρακλείου σε σχέση με τον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και να του παραδώσει έναν αναλυτικό και πλήρη φάκελο, αναφορικά με το σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου για τον αθλητισμό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει